Unaprediti zakonodavni okvir radi poboljšanja investicionog ambijenta

Bez autora
Jul 15 2015

Ministar pravde u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa predstavnicima Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) o unapređenju zakonodavnog okvira u cilju suzbijanja sive ekonomije i stvaranja dobrog investicionog ambijenta u Srbiji.U saopštenju Ministarstva pravde navodi se da su predstavnici NALED-a istakli da je ova organizacija jedan od ključnih sagovornika Vlade Srbije u definisanju regulatornih prioriteta i zakonskih rešenja koja su od značaja za privredu.

Ministar pravde u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa predstavnicima Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) o unapređenju zakonodavnog okvira u cilju suzbijanja sive ekonomije i stvaranja dobrog investicionog ambijenta u Srbiji.

U saopštenju Ministarstva pravde navodi se da su predstavnici NALED-a istakli da je ova organizacija jedan od ključnih sagovornika Vlade Srbije u definisanju regulatornih prioriteta i zakonskih rešenja koja su od značaja za privredu.

Na sastanku je postignuta saglasnost o tome da saradnja između NALED-a i svih relevantnih ministarstava treba da bude jaka i intenzivna u cilju poboljšanja poslovnog ambijenta u Srbiji.

Među temama sastanka bilo je i uvođenje javno-beležničke profesije i prednosti koje je ta pravosudna profesija donela u odnosu na privredni sektor.

Takođe, razgovarano je i o Zakonu o izvršenju i obezbeđenju, koji je od velikog značaja za privredu, posebno kada je reč o broju nerešenih predmeta i problemima koje kompanije imaju prilikom naplate svojih potraživanja.

Predstavnici NALED-a su, govoreći o suzbijanju sive ekonomije, ukazali na to da već postoji ekspertska grupa koja radi na izradi Nacrta nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije.

Kada je u pitanju privredni kriminal, postignuta je saglasnost o tome da je potrebna edukacija tužilaca i sudija kako bi se oni na što bolji način upoznali sa problemima privrednika, a što bi dovelo do efikasnije borbe protiv sive ekonomije.

Sastanku su prisustvovali izvršni direktor NALED-a Violeta Jovanović, direktor Programa za regulatornu reformu Jelena Bojović, pravni savetnik za odnose sa privredom Dragana Ilić, kao i član Upravnog odbora NALED-a i generalni direktor „Meser Tehnogasa“ Ernst Bode, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik