Moguća djelimična privatizacija ŽRS

Bez autora
Jul 27 2015

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić ne isključuje djelimičnu privatizaciju "Željeznica RS" nakon što su kapitalom pokrili nagomilane dugove.Neophodna je promjena vlasničke strukture preduzeća čijih 20 odsto akcija posjeduju mali akcionari koji godinama u svoje preduzeće nisu uložili ni marku. "Željeznice" jesu državni interes i država će uložiti u dokapitalizaciju, ali ne sprečava ni druge da to urade, kazao je Trninić, pojašnjavajući da dokapitalizacija podrazumijeva svakome pravo da ulaže.

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić ne isključuje djelimičnu privatizaciju "Željeznica RS" nakon što su kapitalom pokrili nagomilane dugove.

- Neophodna je promjena vlasničke strukture preduzeća čijih 20 odsto akcija posjeduju mali akcionari koji godinama u svoje preduzeće nisu uložili ni marku. "Željeznice" jesu državni interes i država će uložiti u dokapitalizaciju, ali ne sprečava ni druge da to urade - kazao je Trninić, pojašnjavajući da dokapitalizacija podrazumijeva svakome pravo da ulaže.

On ne smatra da će prava malih akcionara biti ugrožena, iako će njihov udio u vlasništvu biti znatno smanjen.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik