Marathon Oil i OMV odustali od eksploatacije nafte u Jadranu

Bez autora
Jul 29 2015

Konzorcij tvrtki Marathon Oil i OMV odustao je od istraživanja i eksploatacije nafte u Jadranu te je Agenciju za istraživanje ugljikovodika obavijestio da neće potpisati ugovor s hrvatskom Vladom. Kao razlog naveli su neriješeno granično pitanje Hrvatske i Crne Gore. Vlada i Agencija najvili su drugo javno nadmetanje za Jadran za rujan. Sigurnost koju smo nudili nije bila dovoljna garancija za drugu stranu u trenutku kada je izbio problem u arbitražnom procesu sa Slovenijom, izjavio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. No, istaknuo je da projekt nije propao. To za projekt ne znači ništa, projekt ide dalje i s ostalim kompanijama potpisat ćemo ugovore kako je i planirano i jedino što će ovo ubrzati, ubrzat će drugo javno nadmetanje s obzirom na veliki interes za te istražne prostore. I drugo javno nadmetanje će biti krajem rujna ove godine, izjavila je Barbara Dorić, predsjednica Agencije za ugljikovodike.

Marathon Oil i OMV odustali od eksploatacije nafte u JadranuKonzorcij tvrtki Marathon Oil i OMV odustao je od istraživanja i eksploatacije nafte u Jadranu te je Agenciju za istraživanje ugljikovodika obavijestio da neće potpisati ugovor s hrvatskom Vladom.

Kao razlog naveli su neriješeno granično pitanje Hrvatske i Crne Gore. Vlada i Agencija najvili su drugo javno nadmetanje za Jadran za rujan. Sigurnost koju smo nudili nije bila dovoljna garancija za drugu stranu u trenutku kada je izbio problem u arbitražnom procesu sa Slovenijom, izjavio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. No, istaknuo je da projekt nije propao.

To za projekt ne znači ništa, projekt ide dalje i s ostalim kompanijama potpisat ćemo ugovore kako je i planirano i jedino što će ovo ubrzati, ubrzat će drugo javno nadmetanje s obzirom na veliki interes za te istražne prostore. I drugo javno nadmetanje će biti krajem rujna ove godine, izjavila je Barbara Dorić, predsjednica Agencije za ugljikovodike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik