Azerbejdžanske firme žele da prošire poslove u Srbiji

Bez autora
Aug 02 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će Koridor 11, od Ljiga do Preljine biti završen pre roka, najkasnije u avgustu 2016. godine. Mihajlović je posle sastanka sa ambasadorom Adzerbejžana u Srbiji Eldarom Hasanovim u Vladi Srbije, rekla da se azerbejdžanska firma Azvirt dobro pokazala na gradnji Koridora 11 i da će u narednih mesec i po dana biti razmotreno sa partnerima iz Azerbejdžana na tehničko, ekspertskom i visokom nivou kako mogu da se uključe u izgradnju obilaznice oko Beograda. Ponosni smo na Azvirt i domaće firme, s obzirom na to da je već 70 odsto posla završeno na Koridoru 11 i ta deonica će biti gotova najkasnije u avgustu 2016. godine, a možda i ranije, navela je Mihajlović. Ona je, govoreći o obilaznici oko Beograda, istakla da su partneri iz Azerbejdžana zainteresovani za gradnju obilaznice od mosta na Savi do Bubanj Potoka.

Azerbejdžanske firme žele da prošire poslove u SrbijiPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će Koridor 11, od Ljiga do Preljine biti završen pre roka, najkasnije u avgustu 2016. godine.

Mihajlović je posle sastanka sa ambasadorom Adzerbejžana u Srbiji Eldarom Hasanovim u Vladi Srbije, rekla da se azerbejdžanska firma Azvirt dobro pokazala na gradnji Koridora 11 i da će u narednih mesec i po dana biti razmotreno sa partnerima iz Azerbejdžana na tehničko, ekspertskom i visokom nivou kako mogu da se uključe u izgradnju obilaznice oko Beograda.

Ponosni smo na Azvirt i domaće firme, s obzirom na to da je već 70 odsto posla završeno na Koridoru 11 i ta deonica će biti gotova najkasnije u avgustu 2016. godine, a možda i ranije, navela je Mihajlović.

Ona je, govoreći o obilaznici oko Beograda, istakla da su partneri iz Azerbejdžana zainteresovani za gradnju obilaznice od mosta na Savi do Bubanj Potoka.

Ambasador Hasanov je istakao da su Srbija i Azerbejdžan strateški partneri i da ta zemlja želi da proširi poslove u Srbiji, s obzirom na to da imamo političku stabilnost što je veoma važan faktor za investitore.

Hasanov je rekao da su vlasti Azerbejdžana donele odluku da Azvirt učestvuje i u gradnji obilaznice oko Beograda i u drugim projektima u Srbiji koji će biti dogovoreni sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije i resornim ministrom Zoranom Mihajlović.

Zvaničan rok za završetak deonice Ljig - Preljina, koja je dugačka 40 kilometara, je 25. avgust 2016. godine, a radovi se finansiraju azerbejdžanskim kreditom od 308 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik