Više stranih investitora zainteresovano za ulaganja u Srbiji

Bez autora
Aug 04 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Države Izrael u Srbiji Josefom Levijem, kojeg je tom prilikom upoznao sa aktuelnom ekonomskom situacijom u Srbiji i pozitivnim rezultatima ekonomskih mera Vlade. Levi je tokom ovog susreta preneo zahvalnost Vučiću na velikom doprinosu unapređenju odnosa Srbije i Izraela. On je naglasio da strani investitori prepoznaju da se u Srbiji stvara povoljno poslovno okruženje, i dodao da je sve više zainteresovanih za ulaganja. Sastanku je prisustvovao i ambasador Ejtan Bencur, koji zastupa kanadsko-kineskog investitora zainteresovanog da u Beogradu izgradi hotel i kongresni centar sa pratećim sadržajima.

Više stranih investitora zainteresovano za ulaganja u SrbijiPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Države Izrael u Srbiji Josefom Levijem, kojeg je tom prilikom upoznao sa aktuelnom ekonomskom situacijom u Srbiji i pozitivnim rezultatima ekonomskih mera Vlade.

Levi je tokom ovog susreta preneo zahvalnost Vučiću na velikom doprinosu unapređenju odnosa Srbije i Izraela.

On je naglasio da strani investitori prepoznaju da se u Srbiji stvara povoljno poslovno okruženje, i dodao da je sve više zainteresovanih za ulaganja.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Ejtan Bencur, koji zastupa kanadsko-kineskog investitora zainteresovanog da u Beogradu izgradi hotel i kongresni centar sa pratećim sadržajima.

Bencur je, predstavljajući ovaj projekat, rekao da bi nakon završetka prve faze radova bilo zaposleno 2.000 radnika, dok bi po kompletiranju projekta za tri godine posao dobilo još 3.000 radnika.

Vučić je istakao da su u Srbiji dobrodošli strani investitori koji se u poslovanju pridržavaju zakona naše države, uz napomenu da bi, ukoliko kanadsko-kineski investitor, Vlada Srbije i Grad Beograd nađu zajednički interes, predloženi projekat bio važan za napredak Beograda i Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik