Nemačka kompanija širi proizvodnju u Zrenjaninu

Bez autora
Aug 05 2015

Nemačka kompanija "Drekslmajer", posle izgradnje prvih proizvodnih kapaciteta pre sedam godina u Zrenjaninu, od danas ima i novi pogon kojim se zaokružuje proces pravljenja elektrokomponenti za auto-industriju. Zaposleno je još stotinu radnika, uskoro njih još dve stotine. Posle dve godine bezuspešnog traženja posla na birou rada dvadesetčetvorogodišnji inženjer menadžmenta Sonja Poldrugo jedna je od stotinu novih radnika koji su dobili zaposlenje u novootvorenom pogonu nemačke kompanije "Dreksmajer" u Zrenjaninu. Za poslove predmontaže specijalizovanih kablova u automobilskoj industriji radnici su prethodno prošli dvomesečnu obuku u Rumuniji i Moldaviji. Ja sam ovde počela da radim kao operater, znači to je mesto za mašinom, ali sam ubrzo napredovala za ta dva meseca. Sada sam forarbajter, što znači tim lider i predvodim određenu grupu ljudi, gledam da sve dobro funkcioniše, kaže radnica Sonja Poldrugo.

Nemačka kompanija širi proizvodnju u ZrenjaninuNemačka kompanija "Drekslmajer", posle izgradnje prvih proizvodnih kapaciteta pre sedam godina u Zrenjaninu, od danas ima i novi pogon kojim se zaokružuje proces pravljenja elektrokomponenti za auto-industriju. Zaposleno je još stotinu radnika, uskoro njih još dve stotine.

Posle dve godine bezuspešnog traženja posla na birou rada dvadesetčetvorogodišnji inženjer menadžmenta Sonja Poldrugo jedna je od stotinu novih radnika koji su dobili zaposlenje u novootvorenom pogonu nemačke kompanije "Dreksmajer" u Zrenjaninu.

Za poslove predmontaže specijalizovanih kablova u automobilskoj industriji radnici su prethodno prošli dvomesečnu obuku u Rumuniji i Moldaviji.

"Ja sam ovde počela da radim kao operater, znači to je mesto za mašinom, ali sam ubrzo napredovala za ta dva meseca. Sada sam forarbajter, što znači tim lider i predvodim  određenu grupu ljudi, gledam da sve dobro funkcioniše", kaže radnica Sonja Poldrugo.

Nemačka kompanija "Drekslmajer" prve pogone otvorila je u Zrenjaninu pre sedam godina i trenutno upošljava više od tri hiljade radnika. U novom pogonu planiraju upošljavanje ukupno tri stotine ljudi.

"Dve nedelje smo bili u učionici, to je teorijski deo i posle par nedelja smo bili na praktičnoj obuci, na treningu. Posle sam dobila mašinu i radim", priča  radnica Teodora Doba.

Anderas Veber, generalni direktor "Drekslajera" kaže da otvaranje novog pogona potvrđuje njihove namere o proširenju poslovanja u Srbiji, ali sve to ne bi bilo moguće bez kvaltetno obrazovanih kadrova, vrednih radnika i dobre poslovne klime koja nas prati u Srbiji praktično od prvog dana investiranja i podizanja pogona u Zrenjaninu.

Nemačka kompanija "Drekslmajer" ima 60 pogona u 20 zemalja sveta. Upošljava više od 55 hiljada radnika uz godišnji promet vredan 3,4 milijarde evra.

Elektronske instalacije i elektrosistemi koji se sada komletiraju u Zrenjaninu koriste renomirani svetski proizvođači auto-industrije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik