Gradnja dalekovoda za BiH, Srbiju i Crnu Goru počinje 2017.

Bez autora
Aug 17 2015

Gradnja dalekovoda koji će povezivati električne mreže Srbije, Crne Gore i BiH treba početi 2017. godine, a zajednička kompanija tri države, Centar za koordinaciju sigurnosti (SCC), kojoj će to biti djelatnost osnovana je u aprilu u Beogradu, a s radom bi trebala početi u augustu. Dalekovod će povezati Bajinu Baštu, Višegrad i Pljevlja i nastavlja se na podmorski kabel između Crne Gore i Italije, javlja portal Analitika. Vrijednost dalekovoda na teritoriju Srbije iznosi 48 mil EUR, od čega Srbija polovinu očekuje od Evropske unije. Preduvjet za realizaciju tog projekta je povezivanje Kragujevca i Kraljeva dalekovodom čija izgrdnja treba početi ove godine i završiti 2017. godine.

Gradnja dalekovoda koji će povezivati električne mreže Srbije, Crne Gore i BiH treba početi 2017. godine, a zajednička kompanija tri države, Centar za koordinaciju sigurnosti (SCC), kojoj će to biti djelatnost osnovana je u aprilu u Beogradu, a s radom bi trebala početi u augustu.

Dalekovod će povezati Bajinu Baštu, Višegrad i Pljevlja i nastavlja se na podmorski kabel između Crne Gore i Italije, javlja portal Analitika.

Vrijednost dalekovoda na teritoriju Srbije iznosi 48 mil EUR, od čega Srbija polovinu očekuje od Evropske unije.

Preduvjet za realizaciju tog projekta je povezivanje Kragujevca i Kraljeva dalekovodom čija izgrdnja treba početi ove godine i završiti 2017. godine.

Prema riječima Jelene Matejić, direktorice za investicije i strategiju "Elektromreže Srbije", gradnja te dionice dogovorena je s delegacijom EU u Beogradu i posao je vrijedan 25 mil EUR, a Srbija očekuje da od EU dobije od 10 do 12 mil EUR.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik