Led Vision: Prvi pokrenuli proizvodnju profesionalne LED rasvjete

Bez autora
Aug 18 2015

Firma "Led Vision" iz Lukavca uspješno djeluje već 25 godina. Davne 1990. godine počeli su sa servisiranjem audio i video tehnike kao SZR "Super Color" sa sjedištem u Lukavcu. Ovlašteni su Sony servis za Tuzlanski kanton od 2009. godine. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u radu s elektroničkim uređajima, odlučili su da prošire djelatnost novim tehnologijama koje se odnose na energetsku efikasnost, tako da su prvi u Bosni i Hercegovini pokrenuli proizvodnju profesionalne LED rasvjete. Spoznajom da se najviše električne energije troši na rasvjetu, odlučili su se na proizvodnju i LED rasvjete i solarnih izvora električne energije. Proučavajući ove tehnologije, uvidjeli smo da možemo dati naš skromni doprinos očuvanju okoliša jer će naši proizvodi i usluge obezbijediti manji utrošak energije, kaže direktor Zlatan Imamović.

Firma "Led Vision" iz Lukavca uspješno djeluje već 25 godina. Davne 1990. godine počeli su sa servisiranjem audio i video tehnike kao SZR "Super Color" sa sjedištem u Lukavcu. Ovlašteni su Sony servis za Tuzlanski kanton od 2009. godine.

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u radu s elektroničkim uređajima, odlučili su da prošire djelatnost novim tehnologijama koje se odnose na energetsku efikasnost, tako da su prvi u Bosni i Hercegovini pokrenuli proizvodnju profesionalne LED rasvjete.

Solarni izvori

Spoznajom da se najviše električne energije troši na rasvjetu, odlučili su se na proizvodnju i LED rasvjete i solarnih izvora električne energije.

- Proučavajući ove tehnologije, uvidjeli smo da možemo dati naš skromni doprinos očuvanju okoliša jer će naši proizvodi i usluge obezbijediti manji utrošak energije.

Ulažući veliki trud i golemu upornost te kanalizirajući finansijska sredstva prema proizvodnji, već u ovoj poslovnoj godini pojavili su se pokazatelji da vizija i planirani uspjeh tvrtke na domaćem i inozemnom tržištu vode ostvarenju pojedinih ciljeva u skladu sa zadanim kriterijima. Cilj tvrtke "Led Vision" je proizvesti energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv proizvod koji će, kako cijela regija tako i Evropa, prihvatiti kao bosanski proizvod - kaže direktor Zlatan Imamović.

Za takvu promociju BiH kao zemlje dobrih proizvoda i inovacija potrebno je zadovoljiti i stroge kriterije Evropske unije.

Rast biljaka

- Također nam je čast istaći da smo prvi u BiH napravili LED stropnu lampu za benzinske pumpe sa sistemom zaštite IP67. Na sve naše proizvode garancija je 5 godina. Trenutno imamo 12 vlastitih LED proizvoda, a to su ulična LED rasvjeta, industrijska, tunelska, dekorativna, LED rasvjeta za poslovne prostore i ostale objekte. U naše lampe ugrađujemo najkvalitetnije diode iz Osram programa kao i napojne jedinice Meanwell, koje su trenutno najbolje na tržištu u svijetu. Do kraja godine planiramo usavršiti LED proizvode za plastenike koji bi poljoprivrednicima omogućili rast biljaka čak do 30 posto, a pri tome bi potrošnju električne energije sveli na minimum - priča Imamović.
Uštede veće od 70 posto

Naša kućišta specijalno su dizajnirana za bolje hlađenje LED dioda, tako da naše lampe mogu dostići radni vijek od čak 100.000 radnih sati. Jedna lampa od 50 W zamjenjuje običnu živinu sijalicu od 150 W i 100 posto je ekološki prihvatljiva. Tako su uštede električne energije veće od 70 posto - navodi direktor Imamović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik