Promena niza propisa za unapređenje privrednog ambijenta

Bez autora
Aug 25 2015

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić razgovarao je danas sa predstavnicima Misije MMF-a o dosadašnjem toku privatizacije, sudbini 17 strateških kompanija kojima je produžen rok za privatizaciju, poslovanju javnih preduzeća, kao i o zakonima koji su u pripremi, a prvenstveno o zakonu o ulaganjima.Sertić je upoznao šefa Misije MMF-a Džejmsa Roufa sa aktivnostima i naporima koje Ministarstvo privrede preduzima kako bi postupak privatizacije bio okončan, i naglasio da produžetaka rokova za privatizaciju neće biti.

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić razgovarao je danas sa predstavnicima Misije MMF-a o dosadašnjem toku privatizacije, sudbini 17 strateških kompanija kojima je produžen rok za privatizaciju, poslovanju javnih preduzeća, kao i o zakonima koji su u pripremi, a prvenstveno o zakonu o ulaganjima.

Sertić je upoznao šefa Misije MMF-a Džejmsa Roufa sa aktivnostima i naporima koje Ministarstvo privrede preduzima kako bi postupak privatizacije bio okončan, i naglasio da produžetaka rokova za privatizaciju neće biti.

Predstavnicima MMF-a je preneto da država više ne finansira javna preduzeća i da ona sama izmiruju obaveze plaćanja električne energije, gasa, poreza i slično.

To se, kako je istakao ministar, videlo i kroz prihode u budžetu.

Predstavnici MMF-a iskazali su posebno interesovanje za poboljšanje poslovne klime u Srbiji, i u tom smislu ukazali na neophodnost što skorijeg usvajanja zakona o ulaganjima.

Sertić je potvrdio da se usvajanje ovog zakona može očekivati u narednih nekoliko nedelja, i najavio promenu niza propisa koji će unaprediti privredni ambijent.

Osim zakona o ulaganju, pripremamo i niz zakona koji će popraviti privredno okruženje, kao što su zakon o sporazumnom finansijskom restrukturiranju, izmene zakona o Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, novi zakon o stečaju i zakon o privremenim ograničenjima prava, kako bismo stvorili dobar ambijent za poslovanje i domaćih, i stranih investitora, zaključio je ministar privrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik