Prva pruga nakon gotovo 50 godina

Bez autora
Aug 27 2015

Gotovo 50 godina morali smo čekati da se u Hrvatskoj počne graditi jedna nova željeznička pruga. Posljednja koju su gradile Hrvatske željeznice bila je ona Zadar - Knin, davne 1967. Uskoro počinje gradnja pruge za prigradski promet Gradec - Sveti Ivan Žabno, koja će bolje povezati Zagreb i Bjelovar. Bjelovarčani vlakom do Zagreba putuju za njih dugih sat i 40 minuta. Za jesen je najavljen početak gradnje nove pruge kojom bi do metropole trebali stići mnogo brže. Riječ je o jednokolosiječnoj pruzi dugoj 12,2 kilometra na dionici Gradec - Sveti Ivan Žabno. Projekt je vrijedan oko 200 milijuna kuna, a 85% novca bit će dostupno iz Europskog fonda za regionlani razvoj. Radove će izvoditi španjolsko-njemački konzorcij.

Gotovo 50 godina morali smo čekati da se u Hrvatskoj počne graditi jedna nova željeznička pruga. Posljednja koju su gradile Hrvatske željeznice bila je ona Zadar - Knin, davne 1967.

Uskoro počinje gradnja pruge za prigradski promet Gradec - Sveti Ivan Žabno, koja će bolje povezati Zagreb i Bjelovar. Bjelovarčani vlakom do Zagreba putuju za njih dugih sat i 40 minuta. Za jesen je najavljen početak gradnje nove pruge kojom bi do metropole trebali stići mnogo brže.

Riječ je o jednokolosiječnoj pruzi dugoj 12,2 kilometra na dionici Gradec - Sveti Ivan Žabno. Projekt je vrijedan oko 200 milijuna kuna, a 85% novca bit će dostupno iz Europskog fonda za regionlani razvoj. Radove će izvoditi španjolsko-njemački konzorcij.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik