Uljanik će 3. maj dokapitalizirati s 51 milijun kuna

Bez autora
Aug 28 2015

Brodogradilište 3. maj, koje posluje u sklopu Uljanik grupe, u četvrtak je na izvanrednoj glavnoj skupštini usvojilo odluku o dokapitalizaciji brodogradilišta s 51 milijunom kuna, a ta je dokapitalizacija obveza Uljanika u provedbi plana restrukturiranja 3. maja. Kako je objavljeno iz 3. maja, na izvanrednoj skupštini donesene su odluke prema prijedlozima odluka objavljenim uz poziv za skupštinu. Tako je skupština usvojila odluku o povećanju temeljnog kapitala ulogom u novcu, uz isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica, osim Uljaniku, koji se obvezao provesti dokapitalizaciju temeljem obveza preuzetih ugovorom o prodaji i prijenosu dionica 3. maja, koji je u lipnju 2013. godine sklopio s državom, odnosno temeljem obveza iz plana restrukturiranja 3. maja.

Brodogradilište 3. maj, koje posluje u sklopu Uljanik grupe, u četvrtak je na izvanrednoj glavnoj skupštini usvojilo odluku o dokapitalizaciji brodogradilišta s 51 milijunom kuna, a ta je dokapitalizacija obveza Uljanika u provedbi plana restrukturiranja 3. maja.

Kako je objavljeno iz 3. maja, na izvanrednoj skupštini donesene su odluke prema prijedlozima odluka objavljenim uz poziv za skupštinu.

Tako je skupština usvojila odluku o povećanju temeljnog kapitala ulogom u novcu, uz isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica, osim Uljaniku, koji se obvezao provesti dokapitalizaciju temeljem obveza preuzetih ugovorom o prodaji i prijenosu dionica 3. maja, koji je u lipnju 2013. godine sklopio s državom, odnosno temeljem obveza iz plana restrukturiranja 3. maja.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se izdavanjem 510.000 novih redovnih dionica treće emisije, nominalnog iznosa 100 kuna svaka, uplatom 51 milijuna kuna u novcu.

Dokapitalizacijom će temeljni kapital 3. maja biti povećan sa 136,2 milijuna kuna na 187,2 milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik