Banjaluka: Od lokacije do dozvole u 12 koraka

Bez autora
Aug 29 2015

Odjeljenje za prostorno uređenje pripremilo je vodič "Od lokacije do upotrebne dozvole u 12 koraka", u kojem je investitorima na jednostavan način pojašnjeno kako mogu dobiti svu potrebnu dokumentaciju za građenje.U vodiču smo predstavili svaku od faza u postupku pribavljanja dokumentacije neophodne za izgradnju, rekla je načelnik ovog odjeljenja Sanela Kecman. Ona je dodala da se vodič može preuzeti na zvaničnoj internet stranici grada ili u Centru za dozvole, odnosno kancelariji broj 19 u zgradi Gradske uprave.

Banjaluka: Od lokacije do dozvole u 12 korakaOdjeljenje za prostorno uređenje pripremilo je vodič "Od lokacije do upotrebne dozvole u 12 koraka", u kojem je investitorima na jednostavan način pojašnjeno kako mogu dobiti svu potrebnu dokumentaciju za građenje.

- U vodiču smo predstavili svaku od faza u postupku pribavljanja dokumentacije neophodne za izgradnju - rekla je načelnik ovog odjeljenja Sanela Kecman.

Ona je dodala da se vodič može preuzeti na zvaničnoj internet stranici grada ili u Centru za dozvole, odnosno kancelariji broj 19 u zgradi Gradske uprave.

 - Uz priloženu kopiju katastarskog plana investitor može odmah dobiti izvod dokumenta prostornog uređenja, na kojem se nalaze informacije o mogućnostima i ograničenjima gradnje na određenoj parceli - pojasnila je Kecmanova.
Dodala je da vodič pojašnjava šta je sve potrebno da bi se pribavili lokacijski uslovi.

- Dokumentacija o riješenim imovinskim odnosima te glavni projekat su osnov za izdavanje građevinske dozvole - naglasila je Kecmanova.

Kazala je da su navedeni i podaci o preduzećima i ustanovama od kojih je potrebno pribaviti određene saglasnosti.
- Prije dobijanja građevinske dozvole investitor je dužan da uplati naknadu za rentu i za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta. Izgrađeni objekat ne može se koristiti prije izdavanja upotrebne dozvole - kazala je ona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik