Aerodrom Banjaluka dobija prostorni plan

Bez autora
Sep 01 2015

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske uputilo je Vladi prijedlog odluke o izradi dvadesetogodišnjeg prostornog plana za područja posebne namjene - Aerodrom Banjaluka. Planom bi trebalo da bude utvrđen širi prostor aerodromskog kompleksa, proširenje zaštitnih pojaseva i pristupnih puteva, društvene i ekološke opravdanosti, a mora biti usklađen i sa izmjenama i dopunama Prostornog plana RS do 2025. godine, koji je nedavno usvojila NSRS. Resorni ministar Srebrenka Golić je kazala da se javila potreba za planskim uređenjem ovog područja, definisanjem sadržaja, namjene površina i infrastrukture, kao i da se onemogući nekontrolisana i neplanska gradnja na širem prostoru aerodroma i zaštiti bezbjednost korisnika. Odluka će, nakon što bude usvojena na sjednici Vlade RS, biti proslijeđena NSRS.

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske uputilo je Vladi prijedlog odluke o izradi dvadesetogodišnjeg prostornog plana za područja posebne namjene - Aerodrom Banjaluka.

Planom bi trebalo da bude utvrđen širi prostor aerodromskog kompleksa, proširenje zaštitnih pojaseva i pristupnih puteva, društvene i ekološke opravdanosti, a mora biti usklađen i sa izmjenama i dopunama Prostornog plana RS do 2025. godine, koji je nedavno usvojila NSRS.

Resorni ministar Srebrenka Golić je kazala da se javila potreba za planskim uređenjem ovog područja, definisanjem sadržaja, namjene površina i infrastrukture, kao i da se onemogući nekontrolisana i neplanska gradnja na širem prostoru aerodroma i zaštiti bezbjednost korisnika.

Odluka će, nakon što bude usvojena na sjednici Vlade RS, biti proslijeđena NSRS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik