Investitori se vraćaju u Beograd

Bez autora
Sep 06 2015

Grad Beograd uveliko radi na tome da povrati poverenje investitora, a „Beogradski investicioni dani“ koji se održavaju 21. i 22. septembra, su upravo prilika da se pokaže sve što je urađeno i prezentuju veliki projekti, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali. On je naglasio da je pre nekoliko nedelja u Skupštini grada donesena odluka o formiranju Slobodne zone Beograd koja bi trebalo da pomogne da se što više investitora dođe u naš grad. Govoreći o tome da Grad radi na tome da se povrati poverenje investitora gradonačelnik je naglasio da se to već uveliko dešava jer investitori sve više ulažu i Beograd postaje grad kranova. Dobijanje građevinskih dozvola je ubrzano i samo za prvih sedam meseci ove godine izdali smo oko 450 građevinskih dozvola, što znači preko 300.000 kvadrata. Ukoliko postoji poverenje investitora u grad u kome se grade ti objekti onda će investitori još više dolaziti, a to je prilika da zaposlimo našu građevinsku industriju, rekao je Siniša Mali i dodao da će grad do kraja godine posle dugog niza godina imati potpuno usklađen planski okvir i plansku dokumentaciju što će još više ubrzati izdavanje dozvola.

Grad Beograd uveliko radi na tome da povrati poverenje investitora, a „Beogradski investicioni dani“ koji se održavaju 21. i 22. septembra, su upravo prilika da se pokaže sve što je urađeno i  prezentuju veliki  projekti, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je gostujući na TV Pink naglasio da je pre nekoliko nedelja u Skupštini grada donesena odluka o formiranju Slobodne zone Beograd koja bi trebalo da pomogne da se što više investitora dođe u naš grad.

Govoreći o tome da Grad radi na tome da se povrati poverenje investitora gradonačelnik je naglasio da se to već uveliko dešava jer investitori sve više ulažu i Beograd postaje grad kranova.

Dobijanje građevinskih dozvola je ubrzano i samo za prvih sedam meseci ove godine izdali smo oko 450 građevinskih dozvola, što znači preko 300.000 kvadrata. Ukoliko postoji poverenje investitora u grad u kome se grade ti objekti onda će investitori još više dolaziti, a to je prilika da zaposlimo našu građevinsku industriju, rekao je Siniša Mali i dodao da će grad do kraja godine posle dugog niza godina imati potpuno usklađen planski okvir i plansku dokumentaciju što će još više ubrzati izdavanje dozvola.

Prema njegovim rečima vrhunac te posvećenosti da se povrati poverenje investitora će upravo biti krajem septembra kada će biti postavljen kamen temeljac za projekat „Beograd na vodi“.

On je naglasio da će ugovor o ovom projektu biti objavljen pre postavljanja kamena temeljca, a razlog zbog kog nije do sada objavljen je upravo da se do kraja sprovede procedura koja je potrebna kako bi sve bilo u skladu sa zakonom, mada su osnovni elementi ugovora već poznati javnosti.

Sledeće nedelje će biti otvorena Hercegovačka ulica koja je potpuno rekonstruisana, posle toga i rekonstruisani deo Savske promenade, a poslednje nedelje septembra sledi  postavljanje kamena temeljca za „Beograd na vodi“.  U roku od samo godinu i po dana od početka rada na ovo projektu na korak smo postavljanja temelja za njegovu realizaciju, naglasio je gradonačelnik.

Govoreći o problemu u vrtiću „Dragan Laković“ gde je kod dece utvrđen povećan nivo fenola, Siniša Mali je rekao da se rezultati analiza očekuju u sredu i da će za to neko morati da odgovara da se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali.

On je posebno naglasio da Grad radi na smanjivanju liste čekanja na vrtiće i zbog toga su ove godine uključeni i akreditovani privatni vrtići.

Postoji 3.000 hiljade mesta u privatnim vrtićima, a pre nekoliko meseci bilo je 1.500 mesta što znači da su sami privatni vrtići povećali svoje kapacitete. Neki objekti gradskih vrtića se završavaju pa će još oko 600 dece moći da boravi u ovim vrtićima do kraja godine i nekih 1.000 u privatnim i mi ćemo tu listu čekanja smanjiti na nekih 1.500 mesta, a do kraja mandata ove gradske vlasti neće biti ni jedno dete koje čeka na mesto u vrtiću, rekao je Siniša Mali.

On je naglasio da će Beograđani do kraja oktobra od Ikarbusa dobiti 30 novih autobusa. To su autobusi sa bežičnim internetom, klimom i video-nadzorom, a nastaviće se i iduće godine sa nabavkom vozila čime će se unaprediti kvalitet prevoza što je prvi konkretan rezultat konsolidacije GSP-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik