PKS: Novi asortiman usluga za privrednike

Bez autora
Sep 22 2015

Direktor Privredne komore Srbije Marko Čadež najavio je da će od danas Komora početi da pruža novi asortiman usluga koje bi trebalo privrednicima u Srbiji da omogući lakše poslovanje.Čadež je novinarima, nakon posete kompaniji Nektar, rekao da će se nove usluge odnositi pre svega na pravno i finansijsko savetovanje, analize tržišta, pomoć u razvoju poslovnih ideja i biznis planova i projekata, kako bi usavršili svoje poslovanje, kao i veća pomoć u plasmanu proizvoda na strana tržišta, kao i pristup fondovima EU namenjenim za male, srednje i velike preduzetnike.

Direktor Privredne komore Srbije Marko Čadež najavio je da će od danas Komora početi da pruža novi asortiman usluga koje bi trebalo privrednicima u Srbiji da omogući lakše poslovanje.

Čadež je novinarima, nakon posete kompaniji Nektar, rekao da će se nove usluge odnositi pre svega na pravno i finansijsko savetovanje, analize tržišta, pomoć u razvoju poslovnih ideja i biznis planova i projekata, kako bi usavršili svoje poslovanje, kao i veća pomoć u plasmanu proizvoda na strana tržišta, kao i pristup fondovima EU namenjenim za male, srednje i velike preduzetnike.

Čadež je rekao da će pravno, kao i finansijsko savetovanje biti omogućeno malim, srednjim i velikim firmama, a takođe će im se pomoći da razviju poslovne ideje, biznis planove, kao i svemu onome što im je potrebno da usavrše svoje poslovanje.

On je dodao da je cilj da im se pomogne i omogući bolja dostupnost stranim tržištima.

"Trudićemo se da kompanijama obezbedimo informacije o carinskim propisima, o tome šta ih čeka na drugim tržištima, pružiće im se dobri saveti, analize, šta i gde mogu da urade, kako da nađu partnere na tim tržištima", rekao je Čadež.

On je rekao da će novi asortiman usluga PKS omogućiti i informacije predstavnicima malih, srednjih i većih preduzeća, kako da kroz projekte i različite programe što bolje iskoriste finansijske resurse u okviru fondova EU.

Čadež je prilikom posete kompaniji Nektar u Bačkoj Palanci razgovarao sa predstavnicima te kompanije o aktuelnim pitanjima u oblasti prehrambene industrije, posebno u segmentu proizvodnje bezalkoholnih pića, kao i trenutnim aktivnostima i proizvodnim, izvoznim i investicionim planovima te kompanije.

Čelnici kompanije Nektar rekli su da očekuju pozitivnu godinu i da ima prostora za dalji rast i unapređenje poslovanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik