Rast industrijske proizvodnje u avgustu 7,2 odsto

Bez autora
Sep 30 2015

Ukupna industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u augustu bilježi pad za 0,4 odsto u poređenju sa julom, te rast za 7,2 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine,podaci su Agencije za statistiku BiH.U augustu 2015. godine, u odnosu na isti mjesec prošle godine, proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju bila je veća za 33,8 odsto, kapitalnih proizvoda za 10,1 odsto, intermedijarnih proizvoda za osam odsto, energije za 7,6 odsto, te netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,3 odsto.

Ukupna industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u augustu bilježi pad za 0,4 odsto u poređenju sa julom, te rast za 7,2 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine,podaci su Agencije za statistiku BiH.

U augustu 2015. godine, u odnosu na isti mjesec prošle godine, proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju bila je veća za 33,8 odsto, kapitalnih proizvoda za 10,1 odsto, intermedijarnih proizvoda za osam odsto, energije za 7,6 odsto, te netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,3 odsto.

U odnosu na avgust prošle godine, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, bilježi rast u području prerađivačke industrije za 10,5 odsto, vađenja ruda i kamena za 6,4 odsto, te u području proizvodnje i snabdijevanja električnom energijom i gasom za 2,4 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik