BiH 94. s dugom od 9 milijardi dolara, dugovi najvećih bilježe se u bilijunima

Bez autora
Sep 30 2015

Od zemalja u susjedstvu, Hrvatska se nalazi na 52. mjestu, a Slovenija je odmah iza nje. Srbija se nalazi na 65. mjestu, pokazuju podaci Dužnička kriza, pojam koji su oživili Grci, posebice nakon dolaska Alexisa Tsiprasa na čelo države kojemu je sugerirano i naređivano na koji način će izvući Grčku iz loše situacije, nije nepromjenjivni na druge veće države.Objavljena je “neslavna” lista najzaduženijih zemalja svijeta, a prve na toj listi su Sjedinjene Američke Države čiji dug iznosi 18,5 bilijuna dolara. Podaci koji nestvarno zvuče utječu i na svakog stanovnika SAD-a jer ova država po stanovniku duguje 58.437 dolara. Iako je u BiH skoro svaka situacija kaotična, podaci pokazuju da ova država nije među najgorim dužnicima.

Od zemalja u susjedstvu, Hrvatska se nalazi na 52. mjestu, a Slovenija je odmah iza nje. Srbija se nalazi na 65. mjestu, pokazuju podaci Dužnička kriza, pojam koji su oživili Grci, posebice nakon dolaska Alexisa Tsiprasa na čelo države kojemu je sugerirano i naređivano na koji način će izvući Grčku iz loše situacije, nije nepromjenjivni na druge veće države, prenosi internetski magazin Buka.

Objavljena je “neslavna” lista najzaduženijih zemalja svijeta, a prve na toj listi su Sjedinjene Američke Države čiji dug iznosi 18,5 bilijuna dolara. Podaci koji nestvarno zvuče utječu i na svakog stanovnika SAD-a jer ova država po stanovniku duguje 58.437 dolara. Iako je u BiH skoro svaka situacija kaotična, podaci pokazuju da ova država nije među najgorim dužnicima. BiH je, prema podacima, na 94. mjestu s dugom od 9 milijardi dolara. Na drugom mjestu je Velika Britanija s dugom od 9,5 bilijuna dolara. Na trećem se nalazi Francuska, a mjesto dalje od nje je Njemačka. Među deset najvećih svjetskih dužnika nalaze se još Luksemburg, Kina, Japan, Italija, Irska i Nizozemska. Spomenuta Grčka koja pravi najviše problema Europi u posljednje vrijeme kada je riječ o financijskoj situaciji, bila je na 27. mjestu s dugom od 360 milijardi dolara.

Od zemalja u susjedstvu, na 52. mjestu se nalazi Hrvatska čiji dug iznosi 67 milijardi dolara, a Slovenija je odmah iza. Srbija se nalazi na 65. mjestu i duguje 32 milijarde dolara, pokazuju podaci. Ipak, treba uzeti u obzir da su se BiH i zemlje regije dodatno zaduživale...

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik