Saradnja sa Norveškom u oblasti energetske efikasnosti

Bez autora
Oct 01 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjernstadom o infrastrukturnim projektima i saradnji u oblasti energetske efikasnosti. Mihajlović je rekla da je Srbija zainteresovana za korišćenje znanja i iskustava Norveške na planu unapređenja energetske efikasnosti u zgradarstvu, između ostalog i kroz uspostavljanje saradnje između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Ministarstva za klimatske promene i životnu sredinu Kraljevine Norveške. Ona je informisala sagovornika o prioritetima Srbije u oblasti saobraćajne infrastrukture, uključujući završetak Koridora 10 do kraja 2016. godine, modernizaciju železnice i bržu realizaciju drugih započetih projekata u putnoj infrastrukturi. Takođe, Mihajlović je istakla otvorenost Srbije za saradnju na novim infrastrukturnim projektima, koji će se realizovati u narednom periodu.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjernstadom o infrastrukturnim projektima i saradnji u oblasti energetske efikasnosti.

Mihajlović je rekla da je Srbija zainteresovana za korišćenje znanja i iskustava Norveške na planu unapređenja energetske efikasnosti u zgradarstvu, između ostalog i kroz uspostavljanje saradnje između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Ministarstva za klimatske promene i životnu sredinu Kraljevine Norveške.

Ona je informisala sagovornika o prioritetima Srbije u oblasti saobraćajne infrastrukture, uključujući završetak Koridora 10 do kraja 2016. godine, modernizaciju železnice i bržu realizaciju drugih započetih projekata u putnoj infrastrukturi.

Takođe, Mihajlović je istakla otvorenost Srbije za saradnju na novim infrastrukturnim projektima, koji će se realizovati u narednom periodu.

Ona je posebno zahvalila Bjernstadu na donacijama koje je Norveška uputila Srbiji u periodu nakon 2000. godine, uključujući i pomoć namenjenu obnovi nakon prošlogodišnjih majskih poplava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik