Prisilno poravnanje za Pomurske mlekarne

Bez autora
Oct 04 2015

Pomurske mlekarne, koje su u posljednjih šest mjeseci ostvarile više od pola milijuna eura dobiti i imaju ukupno 16 milijuna obaveza, završile su u prisilnom poravnanju. Nakon što je u utorak Opća poljoprivredna zadruga Ljutomer Križevci uložila prijedlog za stečaj Pomurskih mljekarni, vodstvo tvrtke je dan kasnije na sudu uložilo prijedlog za prisilnu nagodbu. Direktor Pomurskih mlekarni Robert Serec, koji je ranije ove godine nakon izvanredne glavne skupštine društva i brze zamjene Nadzornog odbora, zamijenio tadašnjeg direktora Dušana Lanščaka (nekadašnji direktor Tuzlanske mljekare), izuzetno je šutljiv: "Izjave o turbulentnim događajima ove sedmice ne mogu dati. Mogu potvrditi da je zadruga zaista podnijela zahtjev za stečaj, i da smo poduzeli odgovarajuće pravne korake kako bi to spriječili. Uložili smo kompletan prijedlog za prisilnu nagodbu i suda platili 2.500 eura unaprijed."

Pomurske mlekarne, koje su u posljednjih šest mjeseci ostvarile više od pola milijuna eura dobiti i imaju ukupno 16 milijuna obaveza, završile su u prisilnom poravnanju.

Nakon što je u utorak Opća poljoprivredna zadruga Ljutomer Križevci uložila prijedlog za stečaj Pomurskih mljekarni, vodstvo tvrtke je dan kasnije na sudu uložilo prijedlog za prisilnu nagodbu, izvijestilo je ljubljansko Delo.

Direktor Pomurskih mlekarni Robert Serec, koji je ranije ove godine nakon izvanredne glavne skupštine društva i brze zamjene Nadzornog odbora, zamijenio tadašnjeg direktora Dušana Lanščaka (nekadašnji direktor Tuzlanske mljekare), izuzetno je šutljiv:

"Izjave o turbulentnim događajima ove sedmice ne mogu dati. Mogu potvrditi da je zadruga zaista podnijela zahtjev za stečaj, i da smo poduzeli odgovarajuće pravne korake kako bi to spriječili. Uložili smo kompletan prijedlog za prisilnu nagodbu i suda platili 2.500 eura unaprijed."

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik