Unaprediti saobraćajne veze Srbije i BiH

Bez autora
Oct 04 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Bosne i Hercegovine (BiH) u Srbiji Lazarom Mirkićem o aktivnostima na izgradnji mosta Ljubovija–Bratunac i mogućnostima za modernizaciju železničkih veza između dve države. Mihajlović je podsetila na to da je za most Ljubovija–Bratunac pre nekoliko dana potpisan ugovor sa konzorcijumom domaćih kompanija, i dodala da se očekuje da vrlo brzo počnu i radovi na izgradnji. Na sastanku je postignuta saglasnost o tome da su infrastruktura i transport među najznačajnijim oblastima saradnje dveju država, i da je potrebno raditi na unapređenju saobraćajnih veza, kako drumskih, tako i železničkih, u cilju bržeg ekonomskog razvoja.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Bosne i Hercegovine (BiH) u Srbiji Lazarom Mirkićem o aktivnostima na izgradnji mosta Ljubovija–Bratunac i mogućnostima za modernizaciju železničkih veza između dve države.

Mihajlović je podsetila na to da je za most Ljubovija–Bratunac pre nekoliko dana potpisan ugovor sa konzorcijumom domaćih kompanija, i dodala da se očekuje da vrlo brzo počnu i radovi na izgradnji.

Na sastanku je postignuta saglasnost o tome da su infrastruktura i transport među najznačajnijim oblastima saradnje dveju država, i da je potrebno raditi na unapređenju saobraćajnih veza, kako drumskih, tako i železničkih, u cilju bržeg ekonomskog razvoja.

Posebno je istaknut značaj uključivanja glavnih saobraćajnih pravaca koji povezuju Srbiju i Bosnu i Hercegovinu u sveobuhvatnu transportnu mrežu zapadnog Balkana, što bi omogućilo i lakši pristup sredstvima iz evropskih fondova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik