Foča: Nastavljena istraživanja rudnih nalazišta

Bez autora
Oct 05 2015

Na području fočanske mjesne zajednici Čelebići otvoreno je 37 jama u kojima je nastavljeno istraživanje rude olova, bakra i cinka, potvrdio je načelnik opštine Foča Radisav Mašić. Nakon dubinskih istraživanja kojima je rudno nalazište traženo na dubini do 70 metara, iskopavanja su nastavljena u novim jamama, od kojih su neke duge i do 400 metara. Planirano je da taj dio istraživanja, u rejonu sela Rajkovići i Krna Jela, bude završen do marta 2016. godine kada će se geolozi preseliti na druge lokacije, rekao je Mašić. On je dodao da je do sada iz bušotina i jama izdvojena velika količina uzoraka koji su poslati na analizu kako bi bio utvrđen procenat prisutnosti rude.

Na području fočanske mjesne zajednici Čelebići otvoreno je 37 jama u kojima je nastavljeno istraživanje rude olova, bakra i cinka, potvrdio je načelnik opštine Foča Radisav Mašić.

Nakon dubinskih istraživanja kojima je rudno nalazište traženo na dubini do 70 metara, iskopavanja su nastavljena u novim jamama, od kojih su neke duge i do 400 metara.

- Planirano je da taj dio istraživanja, u rejonu sela Rajkovići i Krna Jela, bude završen do marta 2016. godine kada će se geolozi preseliti na druge lokacije - rekao je Mašić.

On je dodao da je do sada iz bušotina i jama izdvojena velika količina uzoraka koji su poslati na analizu kako bi bio utvrđen procenat prisutnosti rude.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik