Istarskom maslinovu ulju nacionalna oznaka izvornosti

Bez autora
Oct 05 2015

Nakon krčkoga, i istarsko je ekstra djevičansko maslinovo ulje dobilo nacionalnu oznaku izvornosti. Tako će dvadeset maslinara koji su prvi dobili certifikate - ulje moći na hrvatsko tržište plasirati bez straha od zloporabe. No nakon hrvatske markice, istarski će maslinari zatražiti i europsku oznaku izvornosti jer mnogi od njih odavno izvoze u zemlje Europske unije. Dotad maslinari neće mirovati, neki kreću u bioproizvodnju - sve za još veću izvrsnost ploda. Savršena istarska klima, sve veća stručna znanja maslinara, moderna tehnologija - i eto recepta za jedinstveno, uskoro možda i europskim znakom zaštićeno istarsko maslinovo ulje.

Nakon krčkoga, i istarsko je ekstra djevičansko maslinovo ulje dobilo nacionalnu oznaku izvornosti. Tako će dvadeset maslinara koji su prvi dobili certifikate - ulje moći na hrvatsko tržište plasirati bez straha od zloporabe.

No nakon hrvatske markice, istarski će maslinari zatražiti i europsku oznaku izvornosti jer mnogi od njih odavno izvoze u zemlje Europske unije.

Dotad maslinari neće mirovati, neki kreću u bioproizvodnju - sve za još veću izvrsnost ploda.

Savršena istarska klima, sve veća stručna znanja maslinara, moderna tehnologija - i eto recepta za jedinstveno, uskoro možda i europskim znakom zaštićeno istarsko maslinovo ulje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik