Dvostruko povećan broj izdatih građevinskih dozvola

Bez autora
Oct 06 2015

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je u našoj zemlji u avgustu izdata 1.431 građevinska dozvola, što je duplo više u odnosu na isti mesec prošle godine, kada je odobreno 718 dozvola.U saopštenju se navodi da je ovo rezultat jednostavnijeg procesa dolaženja do ovog dokumenta otkad je počeo da se primenjuje Zakon o planiranju i izgradnji. Brzo izdavanje građevinskih dozvola u junu, julu i avgustu dovelo je do podizanja građevinskog tržišta, tako da je u ova tri meseca izdato 4.308 dozvola, što je dva puta više u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je u našoj zemlji u avgustu izdata 1.431 građevinska dozvola, što je duplo više u odnosu na isti mesec prošle godine, kada je odobreno 718 dozvola.

U saopštenju se navodi da je ovo rezultat jednostavnijeg procesa dolaženja do ovog dokumenta otkad je počeo da se primenjuje Zakon o planiranju i izgradnji.

Brzo izdavanje građevinskih dozvola u junu, julu i avgustu dovelo je do podizanja građevinskog tržišta, tako da je u ova tri meseca izdato 4.308 dozvola, što je dva puta više u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

Efekat primene novog zakona vidljiv je već u prvih šest meseci, a od njega se očekuje da udeo građevinske industrije u ukupnom bruto društvenom proizvodu Srbije za nekoliko godina podigne sa sadašnjih četiri na približno šest odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik