Uvođenje elektronskog poslovanja inspektora

Bez autora
Oct 06 2015

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije Željko Ožegović ukazao je danas na to da će elektronsko poslovanje inspektora doprineti smanjenju sive ekonomije i korupcije.Ožegović je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) objasnio da elektronske komunikacije omogućavaju brži i efikasniji način poslovanja, ali i napomenuo da je uvođenje "elektronskog inspektora" komplikovan proces, koji će zaživeti 2018. godine.

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije Željko Ožegović ukazao je danas na to da će elektronsko poslovanje inspektora doprineti smanjenju sive ekonomije i korupcije.

Ožegović je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) objasnio da elektronske komunikacije omogućavaju brži i efikasniji način poslovanja, ali i napomenuo da je uvođenje "elektronskog inspektora" komplikovan proces, koji će zaživeti 2018. godine.

Državni sekretar je podsetio na to da su izdati stručni vodiči i da je u toku obuka inspektora, i dodao da bi proces trebalo da bude završen izradom informacionog sistema koji će objediniti sve inspekcije.

Elektronsko poslovanje inspektora će, kako je istakao, biti višestruko korisno.

Pored toga što će moći da imaju uvid u to šta rade kolege, što do sada nije bio slučaj, elektronsko poslovanje će omogućiti da se u bazi podataka vide oni koji zaista legalno posluju, a koji će biti predmet ređih kontrola, naveo je Ožegović.

Državni sekretar je, govoreći o novom Zakonu o inspekcijskom nadzoru, podsetio na to da njegova puna primena počinje od 2016. godine, pri čemu su pojedine odredbe već stupile na snagu 1. avgusta.

Ožegović je rekao da će se o prvim rezultatima primene ovog zakona tek govoriti, i dodao da je za sada evidentno povećanje broja novoregistrovanih subjekata, među kojima prednjače zanatsko-trgovačke radnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik