Saradnja sa Albanijom u oblasti građevinarstva

Bez autora
Oct 06 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas nakon sastanka sa ministrom urbanističkog razvoja i turizma Albanije Eglantinom Gjermeni da će uskoro biti potpisan memorandum o saradnji između dva ministarstva u oblasti građevinarstva. Mihajlović je rekla da je Nacrt memoranduma već urađen i da očekuje da u narednom periodu bude dogovoren i termin potpisivanja sporazuma. Ona je navela da je, pored tema iz oblasti urbanizma i građevinarstva, tokom sastanka bilo reči i o saradnji u oblasti rodne ravnopravnosti, kao i o tome kako da žene budu više uključene u politički i društveni život, uz podsećanje na to da se Gjermeni u Albaniji niz godina bavi ovom oblašću. Gjermeni je rekla da očekuje da saradnja dva ministarstva bude na obostranu korist i da obuhvati oblast urbanizma, izdavanja građevinskih dozvola i druge segmente građevinarstva.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas nakon sastanka sa ministrom urbanističkog razvoja i turizma Albanije Eglantinom Gjermeni da će uskoro biti potpisan memorandum o saradnji između dva ministarstva u oblasti građevinarstva.

Mihajlović je rekla da je Nacrt memoranduma već urađen i da očekuje da u narednom periodu bude dogovoren i termin potpisivanja sporazuma.

Ona je navela da je, pored tema iz oblasti urbanizma i građevinarstva, tokom sastanka bilo reči i o saradnji u oblasti rodne ravnopravnosti, kao i o tome kako da žene budu više uključene u politički i društveni život, uz podsećanje na to da se Gjermeni u Albaniji niz godina bavi ovom oblašću.

Gjermeni je rekla da očekuje da saradnja dva ministarstva bude na obostranu korist i da obuhvati oblast urbanizma, izdavanja građevinskih dozvola i druge segmente građevinarstva.

Ona je posebno naglasila značaj zajedničkih regionalnih projekata Srbije i Albanije, i ocenila da će ti projekti doprineti jačanju saradnje dveju zemalja i njihovom dodatnom približavanju na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Mihajlović i Gjermeni su razgovarale i o narednim aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje autoputa Niš–Merdare–Priština–Tirana–Drač, procesu ozakonjenja bespravne gradnje u Srbiji, kao i o rezultatima novog Zakona o planiranju i izgradnji, koji je skratio vreme izdavanja građevinskih dozvola na najviše 28 dana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik