Energoinvest dobio 13,5 miliona eura vrijedan posao u Etiopiji

Bez autora
Oct 08 2015

Energoinvest d.d. – Sarajevo potpisao je sa Elektroprivredom Etiopije (Etiopian Electric Power) ugovor o realizaciji projekta izgradnje dalekovodne linije, u ukupnoj vrijednosti od 13,5 miliona eura. Projekat finansira Francuska razvojna agencija (France development agency). Rok za izvršenje ovog posla je 18 mjeseci, a očekivani početak radova planiran je u novembru ove godine. U ime Energoinvesta, ugovor je potpisao Samir Šikalo, nosilac kompletne ponude i koordinator projekta, a u ime Elektroprivrede Etiopije Shiferaw Telila, izvršni direktor. Naser Mulać, direktor Energoinvestovog Sektora inženjering za dalekovode (IDV), je izjavio: "Ovaj ugovor za Energoinvest znači uposlenost naših ljudi, te pokazuje da smo i dalje konkurentni. Imamo kontinuitet i ovaj ugovor pokazuje da možemo dobijati velike poslove na izgradnji dalekovoda, što treba biti i naše opredjeljenje u budućnosti. Svaki posao je za nas vitalan i svako tržište je za nas podjednako bitno – u Africi ima posla, te očekujemo da ćemo tamo i u budućnosti biti prisutni i uspješni".

Energoinvest d.d. – Sarajevo potpisao je sa Elektroprivredom Etiopije (Etiopian Electric Power) ugovor o realizaciji projekta izgradnje dalekovodne linije, u ukupnoj vrijednosti od 13,5 miliona eura.

Projekat finansira Francuska razvojna agencija (France development agency). Rok za izvršenje ovog posla je 18 mjeseci, a očekivani početak radova planiran je u novembru ove godine. U ime Energoinvesta, ugovor je potpisao Samir Šikalo, nosilac kompletne ponude i koordinator projekta, a u ime Elektroprivrede Etiopije Shiferaw Telila, izvršni direktor.

Naser Mulać, direktor Energoinvestovog Sektora inženjering za dalekovode (IDV), je izjavio: "Ovaj ugovor za Energoinvest znači uposlenost naših ljudi, te pokazuje da smo i dalje konkurentni. Imamo kontinuitet i ovaj ugovor pokazuje da možemo dobijati velike poslove na izgradnji dalekovoda, što treba biti i naše opredjeljenje u budućnosti. Svaki posao je za nas vitalan i svako tržište je za nas podjednako bitno – u Africi ima posla, te očekujemo da ćemo tamo i u budućnosti biti prisutni i uspješni".

Naša kompanija je dobila ovaj posao u izuzetno jakoj međunarodnoj konkurenciji, te će na izuzetno zahtjevnom terenu uraditi dalekovodne linije 400 kV, dužine oko 50 km. Riječ je o dvije linije dalekovoda dvostrukog sistema (double circle), prva jačine 400 kV u dužini 16,2 km, i druga od 230kV u dužini 30 km. Ova dalekovodna mreža će napajati električnom energijom industrijsku zonu u blizini glavnog grada, Addis Ababe.

Novi posao predstavlja nastavak ranije uspješno realizovanih poslova na ovom tržištu gdje je Energoinvest prisutan od 1972. godine. U Etiopiji je Energoinvest u aprilu 2015. u potpunosti završio izgradnju dalekovoda u dužini oko 370 km, čime je stekao važne reference i pokazao se provjerenim partnerom, te je na novom potpisanom ugovoru ponovo angažiran od strane istog investitora – Elektroprivrede Etiopije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik