Naplata putarine po pređenom kilometru

Bez autora
Oct 11 2015

Od prvog novembra u JP "Putevi Srbije" najvaljuju novi sistem naplate putarine. Reč je o prelasku na obračun po pređenom kilometru na severnoj deonici Koridora 10. Putarine će u novembru pojeftiniti naročito na severnom kraku Koridora 10, tačnije na putnim pravcima od Beograda ka Novom Sadu i od Novog Sada ka Subotici.Darko Savić, rukovodilac naplate putarine "Puteva Srbije" rekao je da će biti otvorene četiri nove naplatne stanice. Pojasnio je da se konkretno ne radi se o smanjenju cene putarine, već se radi o prelasku na pravdeniji sistem naplate putarine na severnoj deonici.

Od prvog novembra u JP "Putevi Srbije" najvaljuju novi sistem naplate putarine. Reč je o prelasku na obračun po pređenom kilometru na severnoj deonici Koridora 10.

Putarine će u novembru pojeftiniti naročito na severnom kraku Koridora 10, tačnije na putnim pravcima od Beograda ka Novom Sadu i od Novog Sada ka Subotici.

Darko Savić, rukovodilac naplate putarine "Puteva Srbije" rekao je za RTS da će biti otvorene četiri nove naplatne stanice. Pojasnio je da se konkretno ne radi se o smanjenju cene putarine, već se radi o prelasku na pravdeniji sistem naplate putarine na severnoj deonici.

"Putarina će se od 1. novembra na severnoj deonici obračunavati po pređenom kilometru. Očekujemo odluku Komisije Vlade za prijem dodatmih zaposlenih kako bismo popunili nove naplatne stanice i krećemo sa radom u novom sistemu", kaže Savić.

Za lokalno stanovništvo putarina će pojeftiniti na određenim deonicama za oko 50 procenata, odnosno cena će biti drugačija, a to nije pojeftinjenje, precizirao je Savić.

Što se tiče južnog pravca Koridora 10 iz "Puteva Srbije" kažu da će se tu sistem zatvorene naplate putarine napraviti onda kada bude završen krak koji ide od Niša ka Preševu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik