Leskovac pravo mesto za ulaganje u prehrambenu industriju

Bez autora
Oct 12 2015

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će ove nedelje, u okviru projekta „Srpska slagalica“, biti predstavljen Leskovac, srpska prestonica roštilja, ali i domaćin međunarodnog filmskog festivala „LIFFE“. U saopštenju se navodi da je Leskovac i mesto potencijalnih investicija, posebno u prehrambenoj industriji i preradi poljoprivrednih proizvoda. Posetioci sajta www.serbianpuzzle.rs imaće tako priliku da saznaju više o tradicionalnoj leskovačkoj „Roštiljijadi“, zatim kako se priprema čuvena leskovačka mućkalica, a moći će i da provere po čemu je bio čuven Dimitrije Mita Teokarević, jedan od najznamenitijih Leskovčana i osnivač leskovačke tekstilne industrije. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović istakao je, povodom promocije grada na čijem je čelu i učešća u projektu "Srpska slagalica", da poput mnogih gradova i Leskovac ima svoje zanimljive priče o ljudima, događajima, građevinama i razvoju.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će ove nedelje, u okviru projekta „Srpska slagalica“, biti predstavljen Leskovac, srpska prestonica roštilja, ali i domaćin međunarodnog filmskog festivala „LIFFE“.

U saopštenju se navodi da je Leskovac i mesto potencijalnih investicija, posebno u prehrambenoj industriji i preradi poljoprivrednih proizvoda.

Posetioci sajta www.serbianpuzzle.rs imaće tako priliku da saznaju više o tradicionalnoj leskovačkoj „Roštiljijadi“, zatim kako se priprema čuvena leskovačka mućkalica, a moći će i da provere po čemu je bio čuven Dimitrije Mita Teokarević, jedan od najznamenitijih Leskovčana i osnivač leskovačke tekstilne industrije.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović istakao je, povodom promocije grada na čijem je čelu i učešća u projektu "Srpska slagalica", da poput mnogih gradova i Leskovac ima svoje zanimljive priče o ljudima, događajima, građevinama i razvoju.

Cvetanović je ukazao na to da je Leskovac svoj procvat imao u periodu između dva svetska rata, kada je, posle Beograda, bio privredni, trgovački i kulturni centar Srbije, jedan od gradova sa najdinamičnijim razvojem u tadašnjoj Evropi, poznat po nazivu „Srpski Mančester“.

Sećajući se takve prošlosti, pokušavamo da menjamo sadašnjost, priželjkujući bolju budućnost, dodao je gradonačelnik Leskovca.

On je naglasio da je rukovodstvo opštine u potpunosti posvećeno ekonomskom oporavku, uz napomenu da Vlada Republike Srbije pruža svesrdnu pomoć u borbi za obezbeđivanje boljeg života za žitelje ovog grada.

Prema njegovim rečima, grad Leskovac subvencijama pomaže razvoj poljoprivrede, otvaranje novih radnih mesta, samozapošljavanje, a pruža i finansijsku podršku mladim talentima.

Imajući u vidu to da je razvoj nemoguć bez stabilne privrede, sarađujemo i imamo dobar odnos i sa privrednim sektorom, naveo je Cvetanović.

U okviru projekta „Srpska slagalica“, opštine i gradovi u Srbiji imaju priliku da u okviru sedam dana prikažu svoje investicione i turističke potencijale, podsete na zanimljive istorijske činjenice, ali i predstave znamenitu ličnost i kulinarski specijalitet tog kraja, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik