Energoinvestova oprema za Alžir najbolji poslovni potez u septembru

Bez autora
Oct 13 2015

Okončanje isporuke opreme za trafo stanice u Alžiru proizvedene u Energoinvestovoj fabrici u Blažuju kod Sarajeva najbolji je poslovni potez u Bosni i Hercegovini u toku septembra po ocjeni portala Indikator.ba. Finansijski posao je vrijedan 102 miliona KM, a strateški posmatrano mnogo više. On realno vraća nadu u obnovu stare slave ove kompanije i svrstava je u rang svjetskih lidera u proizvodnji elektro i komunikacijske opreme kao što su Siemens, Alstom, ABB... Za razliku od proteklih mjeseci ove godine tokom septembra u Bosni i Hercegovini zabilježen je skroman broj dobrih poslovnih poteza i odluka pa konkurencije Energoinvestu u ovom istraživačkom projektu portala Indikator.ba gotovo da nije ni bilo. No da bi zadovoljili kriterije iz propozicija (rangiranje najmanje tri poslovna poteza), ističemo odluku kompanije "Martini Vesto" da u Bijeljini otvori prvi proizvodni pogon i zaposli 200 radnika. To je, prema riječima njenog vlasnika odlučujuće za njihov proboj na tržište Slovenije i Hrvatske.

Okončanje isporuke opreme za trafo stanice u Alžiru proizvedene u Energoinvestovoj fabrici u Blažuju kod Sarajeva najbolji je poslovni potez u Bosni i Hercegovini u toku septembra po ocjeni portala Indikator.ba. Finansijski posao je vrijedan 102 miliona KM, a strateški posmatrano mnogo više.

On realno vraća nadu u obnovu stare slave ove kompanije i svrstava je u rang svjetskih lidera u proizvodnji elektro i komunikacijske opreme kao što su Siemens, Alstom, ABB...

Za razliku od proteklih mjeseci ove godine tokom septembra u Bosni i Hercegovini zabilježen je skroman broj dobrih poslovnih poteza i odluka pa konkurencije Energoinvestu u ovom istraživačkom projektu portala Indikator.ba gotovo da nije ni bilo. No da bi zadovoljili kriterije iz propozicija (rangiranje najmanje tri poslovna poteza), ističemo odluku kompanije "Martini Vesto" da u Bijeljini otvori prvi proizvodni pogon i zaposli 200 radnika. To je, prema riječima njenog vlasnika odlučujuće za njihov proboj na tržište Slovenije i Hrvatske.

Trećerangirani poslovni potez je ekskluzivni ugovor firme Posao.ba i Lufthanse o izboru i regrutaciji kandidata za Centar korisničke podrške u Brnu (Republika Ćeška) što je idealna prilika za zapošljavanje mladih ljudi iz naše zemlje sa minimalno završenom srednjom školom i naprednim znanjem njemačkog jezika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik