Novim zakonom do efikasnije privatizacije preduzeća

Bez autora
Oct 13 2015

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas održan prvi sastanak Radne grupe za izradu nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za privatizaciju, kojim će biti definisane organizacione izmene u institucijama u završnom procesu privatizacije.U saopštenju se navodi da su promene pomenutog dokumenta, u smislu reorganizacije rada, neophodne s obzirom na to da se smanjuje obim poslova oko privatizacije preduzeća.

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas održan prvi sastanak Radne grupe za izradu nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za privatizaciju, kojim će biti definisane organizacione izmene u institucijama u završnom procesu privatizacije.

U saopštenju se navodi da su promene pomenutog dokumenta, u smislu reorganizacije rada, neophodne s obzirom na to da se smanjuje obim poslova oko privatizacije preduzeća.

Manji deo preduzeća iz portfolija Agencije za privatizaciju biće privatizovan, dok će najveći deo njih otići u stečaj, zbog čega je potrebno jačati kapacitet državnih institucija za uspešno sprovođenje postupka stečaja, na čemu resorno ministarstvo intenzivno radi.

Članovi Radne grupe su predstavnici Ministarstva privrede, Agencije za privatizaciju i Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik