Energoinvest - Tvornica dalekovodnih stubova: Italijani uskoro preuzimaju firmu

Bez autora
Nov 01 2015

Proces preuzimanja Energoinvest - Tvornice dalekovodnih stubova od italijanske kompanije, koji je započet prije nekoliko mjeseci, još nije priveden kraju, ali kako kažu u ovoj kompaniji, u završnoj je fazi i dogovor bi trebao biti realiziran u narednom mjesecu. U suštini sve je završeno, dogovorena je cijena dionica, italijaski kupac je napravio dubinsku analizu firme i ostalo je još da prikupe svu potrebnu dokumentaciju, ali što je najvažnije, Italijani nisu odustali od TDS-a, kazali su nam u ovoj sarajevskoj kompaniji. Kako ističu u Energoinvest TDS-u, bilo bi dobro da italijanska firma završi preuzimanje što prije iz razloga što su potpisani redugovori za određene poslove. Između ostalog, TDS će zajedno sa Energoinvestom učestvovati u izgradnji dalekovoda u Crnoj Gori. Riječ je o poslu u kojem bi TDS imao prihod ok 12 miliona maraka i to je ovoj kompaniji posao za cijelu godinu.

Proces preuzimanja Energoinvest - Tvornice dalekovodnih stubova od italijanske kompanije, koji je započet prije nekoliko mjeseci, još nije priveden kraju, ali kako kažu u ovoj kompaniji, u završnoj je fazi i dogovor bi trebao biti realiziran u narednom mjesecu.

"U suštini sve je završeno, dogovorena je cijena dionica, italijaski kupac je napravio dubinsku analizu firme i ostalo je još da prikupe svu potrebnu dokumentaciju, ali što je najvažnije, Italijani nisu odustali od TDS-a", kazali su nam u ovoj sarajevskoj kompaniji.

Kako ističu u Energoinvest TDS-u, bilo bi dobro da italijanska firma završi preuzimanje što prije iz razloga što su potpisani redugovori za određene poslove. Između ostalog, TDS će zajedno sa Energoinvestom učestvovati u izgradnji dalekovoda u Crnoj Gori. Riječ je o poslu u kojem bi TDS imao prihod ok 12 miliona maraka i to je ovoj kompaniji posao za cijelu godinu.

Međutim, ova firma je u velikim problemima jer radnicima nisu isplaćene plate za 12 mjeseci, te radnici s nestrpljenjem čekaju novog vlasnika koji se obavezao da će isplatiti sva dugovanja firme, pa i zaostale plate radnicima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik