Jačanje ekonomskih veza sa Holandijom

Bez autora
Nov 02 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić upoznao je danas novopostavljenog ambasadora Kraljevine Holandije Hendrika Gerita Kornelisa van den Dola sa rezultatima fiskalne konsolidacije i drugih ekonomskih mera u Srbiji, čiji je cilj stvaranje povoljnog poslovnog okruženja. Vučić je poželeo Dolu dobrodošlicu u našu zemlju, i izrazio nadu da će njegova saradnja sa Vladom Srbije biti uspešna, u korist sve jačih političkih i ekonomskih veza dveju zemalja. On je ukazao na primer brodogradilišta u Sremskoj Mitrovici, koje je, kako je podsetio, obnovilo proizvodnju zahvaljujući investitoru iz Holandije. Nadam se da će se još holandskih kompanija odlučiti za ulaganje u Srbiji, kao i da će se više koristiti mogućnosti za ekonomsku saradnju dveju zemalja, posebno u oblasti poljoprivrede, istakao je premijer.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić upoznao je danas novopostavljenog ambasadora Kraljevine Holandije Hendrika Gerita Kornelisa van den Dola sa rezultatima fiskalne konsolidacije i drugih ekonomskih mera u Srbiji, čiji je cilj stvaranje povoljnog poslovnog okruženja.

Vučić je poželeo Dolu dobrodošlicu u našu zemlju, i izrazio nadu da će njegova saradnja sa Vladom Srbije biti uspešna, u korist sve jačih političkih i ekonomskih veza dveju zemalja.

On je ukazao na primer brodogradilišta u Sremskoj Mitrovici, koje je, kako je podsetio, obnovilo proizvodnju zahvaljujući investitoru iz Holandije.

Nadam se da će se još holandskih kompanija odlučiti za ulaganje u Srbiji, kao i da će se više koristiti mogućnosti za ekonomsku saradnju dveju zemalja, posebno u oblasti poljoprivrede, istakao je premijer.

Vučić je podvukao da je Srbija posvećena reformama i evropskom putu, i iskazao zahvalnost Dolu na podršci Holandije za otvaranje pregovaračkih poglavlja.

Dol je, ocenivši da su odnosi Srbije i Holandije odlični, poručio da će se tokom svog diplomatskog mandata posvetiti ne samo unapređenju bilateralnih odnosa, već i napretku Srbije na evropskom putu, s obzirom na to da Holandija u prvoj polovini sledeće godine predsedava Savetu EU.

Holandija očekuje da do kraja godine budu otvorena prva poglavlja, a tokom njenog predsedavanja i ostala koja budu spremna, preneo je ambasador stav svoje zemlje, kao i rešenost da se nastavi sa stručnom i novčanom pomoći Srbiji za sprovođenje reformi na putu ka EU.

On je, takođe, istakao veliku ulogu Srbije i premijera Vučića lično u očuvanju regionalne stabilnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik