Sojaprotein udvostručio neto dobit

Bez autora
Nov 17 2015

Bečejski prerađivač soje, Sojaprotein (SJPT), objavio je rezultate poslovanja za treće tromesečje u kojem je nastavljen trend rasta prihoda i profitabilnosti ove kompanije. Soja je u prvih devet meseci ostvarila poslovni prihod od 10,5 miliijardi RSD, što je rast od 22%, i neto dobit od preko jedne milijarde RSD, što je duplo bolji rezultat u odnosu na period januar-septembar prošle godine. U periodu jul-septembar, Sojaprotein je ostvario realizaciju od 3,2 milijarde RSD (rast od 22,3%), dok je neto profit povećan četiri puta na 236,2 miliona RSD. Neto dug kompanije ostao je nepromenjen, ali je i dalje prilično visok i na kraju septembra je iznosio 10 milijardi RSD. Sojaprotein je u nekoliko navrata poslednjih godina sprovodio reprogram svojih obaveza, dok su akcionari imali pravo na raspolaganje imovinom velike vrednosti i otkup akcija.

Bečejski prerađivač soje, Sojaprotein (SJPT), objavio je rezultate poslovanja za treće tromesečje u kojem je nastavljen trend rasta prihoda i profitabilnosti ove kompanije.

Soja je u prvih devet meseci ostvarila poslovni prihod od 10,5 miliijardi RSD, što je rast od 22%, i neto dobit od preko jedne milijarde RSD, što je duplo bolji rezultat u odnosu na period januar-septembar prošle godine. U periodu jul-septembar, Sojaprotein je ostvario realizaciju od 3,2 milijarde RSD (rast od 22,3%), dok je neto profit povećan četiri puta na 236,2 miliona RSD.

Neto dug kompanije ostao je nepromenjen, ali je i dalje prilično visok i na kraju septembra je iznosio 10 milijardi RSD. Sojaprotein je u nekoliko navrata poslednjih godina sprovodio reprogram svojih obaveza, dok su akcionari imali pravo na raspolaganje imovinom velike vrednosti i otkup akcija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik