Potpisan ugovor sa IWG-om za Institut Simo Milošević

Bez autora
Nov 19 2015

Predstavnici crnogorske Vlade, Investiciono razvojnog fonda (IRF), Fonda zdravstvenog osiguranja i Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) potpisali su danas ugovor o kupoprodaji 56,48 odsto akcijskog kapitala Instituta „Simo Milošević", sa kompanijom International Wellness group (IWG) iz Londona. Iz Tenderske komisije za privatizaciju je saopšteno da je, u skladu sa odredbama ugovora, rok za ispunjenje prethodnih uslova i zatvaranje transakcije šest mjeseci od njegovog potpisivanja. Očekivanja su da će se sve radnje realizovati u značajno kraćem roku, kazali su iz Tenderske komisije. Vlada je u avgustu odobrila prodaju 56,48 odsto državnih akcija u Institutu konzorcijumu IWG, kao jedinom ponuđaču na četvrtom tenderu, koji je za većinski udio ponudio nešto više od deset miliona eura.

Predstavnici crnogorske Vlade, Investiciono razvojnog fonda (IRF), Fonda zdravstvenog osiguranja i Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) potpisali su danas ugovor o kupoprodaji 56,48 odsto akcijskog kapitala Instituta „Simo Milošević", sa kompanijom International Wellness group (IWG) iz Londona.

Iz Tenderske komisije za privatizaciju je saopšteno da je, u skladu sa odredbama ugovora, rok za ispunjenje prethodnih uslova i zatvaranje transakcije šest mjeseci od njegovog potpisivanja.

„Očekivanja su da će se sve radnje realizovati u značajno kraćem roku", kazali su iz Tenderske komisije.

Vlada je u avgustu odobrila prodaju 56,48 odsto državnih akcija u Institutu konzorcijumu IWG, kao jedinom ponuđaču na četvrtom tenderu, koji je za većinski udio ponudio nešto više od deset miliona eura.

Obaveze koje su definisane u okviru prethodnih uslova, kako su naveli iz Tenderske komisije, uključuju obavezu zaključivanja ugovora o korišćenju usluga Instituta sa Fondom zdravstvenog osiguranja, pod istim uslovima iz ranijeg ugovora na period od četiri godine.

„Obaveze koje su definisane u okviru prethodnih uslova uključuju i sve neophodne dozvole relevantnih nadležnih organa vezane za zakone o zaštiti životne sredine, potpisivanje aneksa na postojeći ili zaključivanje novog ugovora sa Univerzitetom Crne Gore o zakupu objekata pod povoljnijim uslovima", kazali su iz Tnederske komisije.

Obaveze, kako su objasnili, uključuju i dozvole izdate od relevantnih nadležnih organa, kojim kompanija može da obavlja medicinske usluge, bavi se hotelskom, rekreativnom i uslužnom djelatnošću, vadi ljekovito blato i koristi mineralnu vodu u skladu sa mjerodavnim pravom.

„Obaveze kupca su da pripremi memorandum o saradnji sa International Hospital Groupom, specializovanom institucijom za oblast medicine, rehabilitacije i welness usluga, obezbijedi odobrenje za koncentraciju kod Agencije za zaštitu konkurencije i da uplati kupoprodajnu cijenu za akcije", zaključuje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik