Krka: Čista dobit porasla 5%

Bez autora
Nov 22 2015

Slovenska farmaceutska industrija Krka u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila prihode od prodaje u iznosu od 863,3 milijuna eura, što je na godišnjoj razini porast za jedna posto, dok je čista dobit porasla za pet posto, na 133,3 milijuna, objavila je u četvrtak ta tvrtka iz Novog Mesta. Predsjednik uprave Jože Colarič kazao je na konferenciji za novinare da su rezultati bolji od lanjskih, ali u nekim stavkama ispod očekivanja. Pritom je kao glavni razlog naveo kolebljivost tečaja ruske rublje, budući da je Ruska federacija jednog od glavnih izvoznih tržišta Krke, koja 93 posto prihoda od prodaje ostvari upravo u izvozu.

Slovenska farmaceutska industrija Krka u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila prihode od prodaje u iznosu od 863,3 milijuna eura, što je na godišnjoj razini porast za jedna posto, dok je čista dobit porasla za pet posto, na 133,3 milijuna, objavila je u četvrtak ta tvrtka iz Novog Mesta.

Predsjednik uprave Jože Colarič kazao je na konferenciji za novinare da su rezultati bolji od lanjskih, ali u nekim stavkama ispod očekivanja. Pritom je kao glavni razlog naveo kolebljivost tečaja ruske rublje, budući da je Ruska federacija jednog od glavnih izvoznih tržišta Krke, koja 93 posto prihoda od prodaje ostvari upravo u izvozu.

Dobit iz poslovanja na razini grupacije Krka u prva tri kvartala ove godine iznosila je 157,8 milijuna eura i smanjena je za 6 posto prema istom razdoblju lani.

Kompanija je za investicije u prvih devet mjeseci izdvojila 70 milijuna eura.

Za iduću godinu Krka planira ukupni prihod od 1,2 milijarde eura te 160 milijuna eura dobiti, uz predviđene investicije od 162 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik