“Reno talisman” stiže na drumove

Bez autora
Nov 25 2015

Novi “reno talisman” će sasvim sigurno svom vlasniku izmamiti osmeh na lice jer će mu ova nova limuzina francuskog automobilskog giganta pružiti komfor, bezbednu i prijatnu vožnju. “Reno talisman” je, naglasili su čelnici francuske kompanije na svetskoj premijeri ovog modela upriličenog u Firenci, potpuno novi model iako će u porodici “renoa” zameniti “lagunu”. “Talisman” je osmišljen tako da svojim izgledom i performansama zadovolji i najzahtevnije vozače, a da komforom privuče, u veoma zahtevnom “D” segmentu i flotne kupce. U “talisman” je ugrađeno obilje najsavremenijih sistema za pomoć vozaču. Od parking-senzora, kamera (sam se parkira i bočno i unazad), do najsavremenijih radarskih sistema koji opominju kada vozilo napusti kolovoznu traku, “čita” saobraćajne znake, pokazuje dolazak vozila iz “mrtvog ugla”, a ako treba da spreči sudar, zakočiće i sam!

Novi “reno talisman” će sasvim sigurno svom vlasniku izmamiti osmeh na lice jer će mu ova nova limuzina francuskog automobilskog giganta pružiti komfor, bezbednu i prijatnu vožnju.

“Reno talisman” je, naglasili su čelnici francuske kompanije na svetskoj premijeri ovog modela upriličenog u Firenci, potpuno novi model iako će u porodici “renoa” zameniti “lagunu”.

“Talisman” je osmišljen tako da svojim izgledom i performansama zadovolji i najzahtevnije vozače, a da komforom privuče, u veoma zahtevnom “D” segmentu i flotne kupce.

U “talisman” je ugrađeno obilje najsavremenijih sistema za pomoć vozaču. Od parking-senzora, kamera (sam se parkira i bočno i unazad), do najsavremenijih radarskih sistema koji opominju kada vozilo napusti kolovoznu traku, “čita” saobraćajne znake, pokazuje dolazak vozila iz “mrtvog ugla”, a ako treba da spreči sudar, zakočiće i sam!

Specijalizovani novinari iz celog sveta imali su prilike da na zavojitim putevima Toskane, modernim autostradama, ali i na pisti “Muđelo”, provere kako funkcioniše “4kontrol” sistem koji pomaže da ova limuzina pri svakoj, pa i najoštrijoj promeni pravca leži kao na šinama. Najprostije rečeno, kada prednji točkovi skreću u levo zadnji idu u desno i obrnuto, svoj deo posla odradi i vešanje i kočnice, ABS, ESP sistemi i steknete utisak da ste za volanom vešti poput Fanđa.

Pri tome ćete uživati u fenomenalnim sedištima sposobnim da vas propisno izmasiraju, zagreju, ohlade... Zvučni sistem je Bose i tu je svaki komentar suvišan, baš kao i za sposobnosti “R-linka” sa 8,1 inčnim “tač-skrin” ekranom...

U “talisman” se ugrađuje pet agregata. Dva turbo-benzinca od 1.618 kubika imaju 150, odnosno 200 KS (enerdži TCe 150 i enerdži Tce 200)i upareni su sa sedmostepenim automatskim menjačem sa duplim kvačilom.

Najslabiji dizelaš dCi 110 ima 1.561 kubik i isporučuje 110 KS uz pomoć turbine. Prosečna potrošnja mu je svega 3,6 litara na 100 km! U ponudi su još dva snažnija dizelaša “enerdži dCi 130” i “enerdži dCi 160” radne zapremine 1.598 ccm, sa 130 i 160 KS. Prvi može biti opremljen šestostepenim manuelnim ili šestostepenim automatskim menjačem sa duplim kvačilom. Najsnažnija verzija, zasada, u ponudi je samo sa automatskom transmisijom.

Nijedan dizelaš nema veću potrošnju od 4,6 litara, a benzinci u proseku troše 5,6 litara na 100 km!

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik