Poduzetnice lakše do kredita

Bez autora
Nov 26 2015

Poduzetnice s idejom za pokretanje posla na početku često nemaju novac ni nekretnine koje bi dale u zalog bankama za dobivanje kredita. I upravo je zato Europska banka za obnovu i razvoj poduzetnicama osigurala 40 milijuna eura za poticanje novih ideja i otvaranje radnih mjesta. Da će od vreća napraviti biznis, Branka Hitner je vjerovala od samog početka. Danas ima moderni pogon u Nemetinu, 30 zaposlenih koji rade u tri smjene. No banke su u početku bile vrlo oprezne. 2011. godine kad je kriza bila na najvećem vrhuncu bilo je teško naći nekoga tko će vas razumijeti, da pokrećete proizvodni biznis. Bankama je to bilo jako teško objasniti, pa je bilo prva banka - negativno, druga banka - negativno, i ja to zovem treća sreća, ipak je netko prepoznao da je to to, kaže Hitner. Novac se vrti u proizvodnji, ali i na skidanju kilograma. Prepoznala je to i država pa je preko HBOR-a ideju Helene Fjorović poduprijela kreditom s povoljnim kamatama od 2%.

Poduzetnice s idejom za pokretanje posla na početku često nemaju novac ni nekretnine koje bi dale u zalog bankama za dobivanje kredita. I upravo je zato Europska banka za obnovu i razvoj poduzetnicama osigurala 40 milijuna eura za poticanje novih ideja i otvaranje radnih mjesta.

Da će od vreća napraviti biznis, Branka Hitner je vjerovala od samog početka. Danas ima moderni pogon u Nemetinu, 30 zaposlenih koji rade u tri smjene. No banke su u početku bile vrlo oprezne.

2011. godine kad je kriza bila na najvećem vrhuncu bilo je teško naći nekoga tko će vas razumijeti, da pokrećete proizvodni biznis. Bankama je to bilo jako teško objasniti, pa je bilo prva banka - negativno, druga banka - negativno, i ja to zovem treća sreća, ipak je netko prepoznao da je to to, kaže Hitner.

Novac se vrti u proizvodnji, ali i na skidanju kilograma. Prepoznala je to i država pa je preko HBOR-a ideju Helene Fjorović poduprijela kreditom s povoljnim kamatama od 2%.

Bez obzira na ljude koji su govorili nećete uspjeti, oni su prepoznali tu vjeru i želju i dobar projekt i uspjeli smo izrealizirati kredit, izjavila je Fjorović.

U kriznim vremenima Hrvatice su se pokazale poduzetnima. Jedna od pet nezaposlenih žena pokrenula je vlastiti posao. I unatoč krizi - uspjela. Kada se gledaju prosjeci, u Hrvatskoj je više poduzetnica nego u Europskoj uniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik