Podrška države očuvanju starih zanata

Bez autora
Nov 29 2015

Pomoćnik ministra privrede u Vladi Republike Srbije Dragan Janjić izjavio je da je danas u prostorijama tog ministarstva uručeno 17 sertifikata za stare zanate prvoj grupi od ukupno 250 zanatlija-preduzetnika. Janjić je istakao da je cilj resornog ministarstva da stare zanate i zanate domaće radinosti očuva, ali i da preduzetnike koji se bave ovom delatnošću i koji sada posluju u "sivoj zoni" prevede u legalne tokove. On je naglasio da zanatlije-preduzetnici sertifikovanjem stiču pravo na određene pogodnosti u poslovanju, a koje se odnose na finansijsku i nefinansijku podršku, kako države, tako i lokalnih samouprava. Prema njegovim rečima, u Fondu za razvoj, takođe, postoji posebna kreditna linija koja podržava preduzetnike što se bave ovim delatnostima.

Pomoćnik ministra privrede u Vladi Republike Srbije Dragan Janjić izjavio je da je danas u prostorijama tog ministarstva uručeno 17 sertifikata za stare zanate prvoj grupi od ukupno 250 zanatlija-preduzetnika.

Janjić je istakao da je cilj resornog ministarstva da stare zanate i zanate domaće radinosti očuva, ali i da preduzetnike koji se bave ovom delatnošću i koji sada posluju u "sivoj zoni" prevede u legalne tokove.

On je naglasio da zanatlije-preduzetnici sertifikovanjem stiču pravo na određene pogodnosti u poslovanju, a koje se odnose na finansijsku i nefinansijku podršku, kako države, tako i lokalnih samouprava.

Prema njegovim rečima, u Fondu za razvoj, takođe, postoji posebna kreditna linija koja podržava preduzetnike što se bave ovim delatnostima.

Janjić je istakao da je plan da se u narednom periodu kroz posebne programe, merama države i lokalnih samouprava, ali i evropskih fondova, podrži ova vrsta preduzetništva.

On je dodao da je izuzetno važno to što je između Ministarstva privrede i starih zanatlija uspostavljen partnerski odnos.

Otkako je počela sertifikacija ovih delatnosti, sertifikate je dobilo 525 preduzetnika širom Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik