Račun staklare opet blokiran

Bez autora
Nov 29 2015

Svega nekoliko sati nakon što je beogradska firma "CPR impeks" saopštila da su izmirene sve obaveze Staklare prema bankama, dobavljačima, advokatima, ali i plaćeni doprinosi i porezi za zaposlene, račun "Srpske fabrike stakla" (SFS) iz Paraćina od petka popodne ponovo je u blokadi za iznos nešto veći od 2,7 miliona dinara! U međuvremenu, stečajni upravnik iz Bugarske zatražio je da se prekine promet akcijama SFS zbog odlaska u stečaj firme "Glas industri". U sindikatima ističu da firma koja se bavi prometom oružja još nije većinski vlasnik SFS, jer je ugovorom precizirano da se 55 odsto akcija fabrike prenese firmi "CPR impeks" najkasnije u roku od mesec dana nakon što ta firma namiri kompletna potraživanja, što je nešto više od 22 miliona evra. Do sada je isplaćeno oko 5 miliona.

Svega nekoliko sati nakon što je beogradska firma "CPR impeks" saopštila da su izmirene sve obaveze Staklare prema bankama, dobavljačima, advokatima, ali i plaćeni doprinosi i porezi za zaposlene, račun "Srpske fabrike stakla" (SFS) iz Paraćina od petka popodne ponovo je u blokadi za iznos nešto veći od 2,7 miliona dinara! U međuvremenu, stečajni upravnik iz Bugarske zatražio je da se prekine promet akcijama SFS zbog odlaska u stečaj firme "Glas industri".

U sindikatima ističu da firma koja se bavi prometom oružja još nije većinski vlasnik SFS, jer je ugovorom precizirano da se 55 odsto akcija fabrike prenese firmi "CPR impeks" najkasnije u roku od mesec dana nakon što ta firma namiri kompletna potraživanja, što je nešto više od 22 miliona evra. Do sada je isplaćeno oko 5 miliona.

- Problem je i zbog i tužbe Bugarske koja od Staklare potražuje oko 50,6 miliona evra, jer je Korporativno-trgovinska banka iz Sofije, koja je preko firme "Glas industri" kupila fabriku, otišla u stečaj, pa je povukla za sobom i "Glas industri" - kažu sindikalci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik