Javni poziv za drugi krug dokapitalizacije ZSE

Bez autora
Dec 01 2015

Zagrebačka burza objavila je na svojim mrežnim stranicama javni poziv ulagateljima za drugi krug dokapitalizacije, u kojem je sudjelovanje već ranije najavila Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD). Povećanje temeljnog kapitala, prema odluci Glavne skupštine Burze s kraja kolovoza ove godine, provodi se uplatom u novcu izdavanjem najviše 6.000 novih dionica pojedinačne nominalne vrijednosti od tisuću kuna, a koje će u dva kruga dokapitalizacije biti ponuđene po cijeni od 2.500 kuna po dionici. Nakon provođenja prvog kruga, u kojem su početkom listopada dionice mogli upisati samo dosadašnji dioničari, za upis u drugom krugu, prema podacima iz javnog poziva, ostala je 4.291 dionica. Pravo upisa u drugom krugu imaju postojeći dioničari i kvalificirani ulagatelji, a ako se u tom krugu upiše više od ponuđenih dionica pravo prvenstva pri alokaciji dionica imat će EBRD, kojem će se alocirati 100 posto upisanih dionica, stoji u javnom pozivu.

Javni poziv za drugi krug dokapitalizacije ZSEZagrebačka burza objavila je na svojim mrežnim stranicama javni poziv ulagateljima za drugi krug dokapitalizacije, u kojem je sudjelovanje već ranije najavila Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Povećanje temeljnog kapitala, prema odluci Glavne skupštine Burze s kraja kolovoza ove godine, provodi se uplatom u novcu izdavanjem najviše 6.000 novih dionica pojedinačne nominalne vrijednosti od tisuću kuna, a koje će u dva kruga dokapitalizacije biti ponuđene po cijeni od 2.500 kuna po dionici.

Nakon provođenja prvog kruga, u kojem su početkom listopada dionice mogli upisati samo dosadašnji dioničari, za upis u drugom krugu, prema podacima iz javnog poziva, ostala je 4.291 dionica.

Pravo upisa u drugom krugu imaju postojeći dioničari i kvalificirani ulagatelji, a ako se u tom krugu upiše više od ponuđenih dionica pravo prvenstva pri alokaciji dionica imat će EBRD, kojem će se alocirati 100 posto upisanih dionica, stoji u javnom pozivu.

Naime, sredinom prošlog tjedna ZSE i EBRD su potpisali ugovor kojim je EBRD potvrdio namjeru upisa 2.400 od ukupnog broja novih dionica preostalih za upis u drugom krugu dokapitalizacije.

Tim je ugovorom, među ostalim, predviđeno i pravo EBRD-a na imenovanje jednog člana Nadzornog odbora Burze ukoliko postane dioničar Burze.

Drugi krug dokapitalizacije Zagrebačke burze započinje u ponedjeljak, 30. studenog, a traje do petka, 4. prosinca, kada će biti provedena i alokacija novih dionica. 

Izdanje novih dionica, stoji u javnom pozivu, smatrat će se uspješnim ukoliko se upiše i uplati najmanje 70 posto ukupnog iznosa izdanja novih dionica, dakle najmanje 4.200 novih dionica, te ako i kada se s austrijskim društvom CEESEG sklopi kupoprodajni ugovor o stjecanju svih dionica Ljubljanske burze te nastupi obveza Zagrebačke burze da isplati kupoprodajnu cijenu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik