Održan prvi EY Startup Weekend

Bez autora
Dec 01 2015

Revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) je po prvi putsamostalno organizovala startup vikend na Fruškoj Gori u cilju pružanja podrške i razvoju startup kompanija u Republici Srbiji pod nazivom „As a start-up, where do youwnat to endup?“. Na EY Startup Weekend-u učestvovalo je 10 start-up kompanija i 10 mentora programa u organizaciji kompanije EY. Prvi EY Startup Weekend održan je u kongresnom centru Ceptor u Andrevlju na Fruškoj Gori. Kao međunarodna kompanija EY se pored svog poslovanja u revizorsko-konsultantskom sektoru, trudi da unapredi zajednice u kojima posluje. U cilju podrške preduzetništvu na globalnom, kao i lokalnom nivou sprovodimo program EY Preduzetnik godine. Nakon ovog uspeha i programa koji sada ima tradiciju dugu četiri godineželelii smo da proširimo uticaj i pomognemo i startup zajednici nudeći im našu ekspertizu i mentorsku podršku, rekao je Stiven Fiš, rukovodeći partner kompanije EY u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni iHercegovini.

Održan prvi EY Startup WeekendRevizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) je po prvi putsamostalno organizovala startup vikend na Fruškoj Gori u cilju pružanja podrške i razvoju startup kompanija u Republici Srbiji pod nazivom „As a start-up, where do youwnat to endup?“. Na EY Startup Weekend-u učestvovalo je 10 start-up kompanija i 10 mentora programa u organizaciji kompanije EY. Prvi EY Startup Weekend održan je u kongresnom centru Ceptor u Andrevlju na Fruškoj Gori.

„Kao međunarodna kompanija EY se pored svog poslovanja u revizorsko-konsultantskom sektoru, trudi da unapredi zajednice u kojima posluje. U cilju podrške preduzetništvu na globalnom, kao i lokalnom nivou sprovodimo program EY Preduzetnik godine. Nakon ovog uspeha i programa koji sada ima tradiciju dugu četiri godineželelii smo da proširimo uticaj i pomognemo i startup zajednici nudeći im našu ekspertizu i mentorsku podršku“, rekao je Stiven Fiš (Stephen Fish), rukovodeći partner kompanije EY u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni iHercegovini.

Start-up kompanije koje su učestvovale u programu nominovane su od strane Fonda za inovacionu delatnost i Poslovno Tehnološkog inkubatora Tehničkih fakulteta. Pored eksperata kompanije EY predstavnike tri različite servisne linije (revizija i povezane usluge, poslovno savetovanje i podrška pri poslovnim transakcijama) i marketinga i HR odeljenja, stratup-e savetovali su i predstavnici kompanije Devana Technologies d.o.o., Maja Med Promet d.o.o., 3Lateral d.o.o. i EDGE.

Tokom programa EY Startp Weekend, predstavnike start-up kompanija mentori su savetovali na teme: Prodaja, Strategija&Liderstvo, Projekt menadžment, Opcije finansiranja, Saradnja sa bankama, Razvoj poslovanja, Preduzetništvo u Srbiji, Inovativnost u preduzetništvu i Motivacija.

„Već gotovo 20godina EY se izuzetno trudi da podstakne i promoviše uspehe preduzetničkog poslovanja u Srbiji. Program EY StratupWeekend pomogao nam je da bolje sagledamo potencijal start-up kompanija i dodatno nas motivisao da svoje vreme i ekspertizu podelimo sa novim nadama preduzetništva u Srbiji. Cilj ovog programa je da prepoznamo buduće lidere tržišta i učinimo kompaniju EY sinonimom za kompaniju koja pomaže razvoj najinovatvnijih preduzetničkih poduhvata“, dodaje Mila Dimitrijević rukovodilac odeljenja za marketing i komunikacije i lider projekta EY StartupWeekend.

Na prvom EY Startup Weekendu, sa svakim startupom premijerno je izvedena „Growth Navigator“ sesija u cilju unapređenja poslovanja i vizije budućnosti start-upkompanije.  EY Growth Navigator je jedinstvena interaktivna aplikacija koja omogućava liderima kompanija da uvide sve mogućnsoti u poslovanju kompanije i izgrade jasan plan za rast kompanija koje vode. Aplikacija se oslanja na 7 pokretača rasta, a nastala je rezultat dugogodišnje saradnje sa liderima dinamičnih, brzorastućih kompanija širom sveta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik