Lijek za javne nabavke stiže polovinom godine

Bez autora
Jan 05 2016

Nova strategija razvoja javnih nabavki u BiH trebalo bi da bude izrađena do kraja juna, a da je taj dokument potrebno donijeti što prije upozorili su i iz Evropske komisije.U Agenciji za javne nabavke BiH su kazali da su usvojena sva podzakonska akta predviđena Zakonom o javnim nabavkama, osim pravilnika o službenicima za javne nabavke koji je upućen na adresu Savjeta ministara BiH i pravilnika o e-aukciji.

Lijek za javne nabavke stiže polovinom godineNova strategija razvoja javnih nabavki u BiH trebalo bi da bude izrađena do kraja juna, a da je taj dokument potrebno donijeti što prije upozorili su i iz Evropske komisije.

U Agenciji za javne nabavke BiH su kazali da su usvojena sva podzakonska akta predviđena Zakonom o javnim nabavkama, osim pravilnika o službenicima za javne nabavke koji je upućen na adresu Savjeta ministara BiH i pravilnika o e-aukciji.

- Plan je da strategija razvoja javnih nabavki u BiH bude izrađena do 30. juna. Predložićemo Savjetu ministara da za izradu tog dokumenta formira radnu grupu u koju će biti uključeni svi relevantni faktori - kazali su u Agenciji za javne nabavke.

U izvještaju Evropske komisije o napretku BiH u evropskim integracijama za 2015. godinu navedeno je da je postignut određeni napredak kada je riječ o poboljšanju uslova u oblasti javnih nabavki, ali da treba da budu učinjeni dodatni napori.

- Agencija za javne nabavke sprovodi Strategiju razvoja sistema javnih nabavki u BiH. Taj dokument je zastario i potrebno je da bude ažuriran u skladu sa odredbama novog Zakona o javnim nabavkama BiH - navedeno je u izvještaju Evropske komisije, u kojem je ukazano da nadležni treba da usvoje i preostale podzakonske akte.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik