Očekuju saradnju sa Lukom Kopar

Bez autora
Feb 04 2016

Luka Bar će, izgradnjom autoputa i rehabilitacijom željezničke mreže, postati još konkurentnija zbog čega se u narednom periodu očekuje poslovna saradnja sa Lukom Kopar, ocijenili su ministar saobraćaja i pomorstva i slovenački ambasador u Podgorici. Na sastanku su ocijenili izuzetno značajnom i avio liniju Podgorica-Ljubljana i vjeruju da će turisti iz Slovenije u značajnijem broju posjećivati Crnu Goru. Ministar je upoznao detaljnije ambasadora sa najznačajnijim infrastrukturnim projektima iz resora kojim rukovodi, među kojima su posebno mjesto zauzeli autoput Bar-Boljare i primorska varijanta Jadransko-jonskog. On je rekao da su benefiti gradnje autoputa značajno smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, skraćivanje vremena putovanja, bolje iskorišćavanje potencijala Luke Bar, postizanje boljeg demografskog balansa kroz ravnomjerniji razvoj regiona, bolja valorizacija potencijala iz domena poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i razvoj turizma.

Očekuju saradnju sa Lukom KoparLuka Bar će, izgradnjom autoputa i rehabilitacijom željezničke mreže, postati još konkurentnija zbog čega se u narednom periodu očekuje poslovna saradnja sa Lukom Kopar, ocijenili su ministar saobraćaja i pomorstva, Ivan Brajović i slovenački ambasador u Podgorici, Mitja Močnik.

Močnik je na sastanku sa Brajovićem ocijenio izuzetno značajnom i avio liniju Podgorica-Ljubljana i kazao da vjeruje da će turisti iz Slovenije u značajnijem broju posjećivati Crnu Goru.

“Brajović je upoznao detaljnije Močnika sa najznačajnijim infrastrukturnim projektima iz resora kojim rukovodi, među kojima su posebno mjesto zauzeli autoput Bar-Boljare i primorska varijanta Jadransko-jonskog autoputa”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Brajović je rekao da su benefiti gradnje autoputa značajno smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, skraćivanje vremena putovanja, bolje iskorišćavanje potencijala Luke Bar, postizanje boljeg demografskog balansa kroz ravnomjerniji razvoj regiona, bolja valorizacija potencijala iz domena poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i razvoj turizma.

Sagovornici su, kako se dodaje, konstatovali da je infrastrukturno povezivanje zemalja zapadnog Balkana, uz podršku Evropske unije (EU) dobilo na značaju, posebno ako se uzme u obzir snažna podrška dobijena na sastanku predsjednika vlada zapadno-balkanske šestorke u Berlinu 2014. godine i Beču u avgustu prošle godine.

Brajović je naveo da će i u narednom periodu biti prioritet infrastrukurni projekti u okviru putnih ruta koje se odnose na primorsku varijantu Jadransko-jonskog autoputa i na autoput Bar-Boljare, kao i željezničkih ruta, odnosno pruge koja povezuje Podgoricu i Tiranu i luka Bar-Podgorica-granica sa Srbijom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik