Arapi preuzimaju Duvanski

Bez autora
Feb 07 2016

Vize za advokata arapske kompanije BMJ Indastriz FZ LLC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji će sa vlasnikom biti na potpisivanju ugovora za Novi duvanski kombinat, kao i za četvoricu radnika koji će voditi remont opreme, očekuje se da će biti završene ovih dana i da će potpisivanje ugovora za NDKP biti naredne sedmice, kazao je u predsjednik Tenderske komisije. On kaže da nema izmjena u ugovoru u odnosu na ponudu koji su Arapi dostavili. U nacrtu ugovora koji smo usaglasili bile su samo sitne intervencije koje nijesu bitne za suštinu. Ostaje sve kako je dato u ponudi investicija od 20 miliona eura. Na postojećoj lokaciji se održava proizvodnja u prvoj godini. Odmah nakon potpisivanja ugovora počeće remont opreme i za to vrijeme neće biti proizvodnje. Radnici će biti na Zavodu za zapošljavanje do završetka remonta, za koji će biti angažovano 20 radnika.

Arapi preuzimaju DuvanskiVize za advokata arapske kompanije BMJ Indastriz FZ LLC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji će sa vlasnikom biti na potpisivanju ugovora za Novi duvanski kombinat, kao i za četvoricu radnika koji će voditi remont opreme, očekuje se da će biti završene ovih dana i da će potpisivanje ugovora za NDKP biti naredne sedmice, kazao je u predsjednik Tenderske komisije, Branko Vujović.

Vujović kaže da nema izmjena u ugovoru u odnosu na ponudu koji su Arapi dostavili.

"U nacrtu ugovora koji smo usaglasili bile su samo sitne intervencije koje nijesu bitne za suštinu. Ostaje sve kako je dato u ponudi investicija od 20 miliona eura. Na postojećoj lokaciji se održava proizvodnja u prvoj godini. Odmah nakon potpisivanja ugovora počeće remont opreme i za to vrijeme neće biti proizvodnje. Radnici će biti na Zavodu za zapošljavanje do završetka remonta, za koji će biti angažovano 20 radnika", rekao je Vujović intervjuu Pobjedi.

Remont bi trebalo da traje 60 dana, što je definisano i ugovorom.

"Moguće su neke korekcije u odnosu na rokove, odnosno da dio opreme bude prije remontovan pa da na njoj počne proizvodnja. Ali, kompletan remont može biti i nešto duži od dva mjeseca. Računamo da će uložiti napor da se remont završi što prije jer je interes investitora da počne proizvodnju. Nakon remonta je planirano zapošljavanje 80 radnika u prvoj godini", kaže Vujović.

On je istakao da je stvar investitora ko će biti direktor.

"Oni treba da odrede dva člana odbora direktora, koji nakon toga bira izvršnog direktora. To će sve biti urađeno odmah nakon potpisivanja ugovora. Nezvanično se čuje da će biti dosadašnji direktor Slavoljub Vukašinović, ali je to samo nezvanično", kaže Vujović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik