Srpske kompanije pouzdani partneri norveškim firmama

Bez autora
Feb 08 2016

Velike su mogućnosti za intenzivnije bilateralne privredne veze Srbije i Norveške i saradnju kompanija u različitim sektorima privrede, istaknuto je na sastanku predsednika Privredne komore Srbije i ambasadora Norveške u Beogradu. Osnivanje, uz podršku Privredne komore Srbije, mešovite Srpsko-norveške privredne komore, koja bi se fokusirala na povezivanje poslovnih zajednica, bio bi pozitivan signal u tom pravcu, ocenjeno je na sastanku u PKS. Predsednik PKS, istakao je da srpske kompanije mogu biti pouzdan partner norveškim firmama i da je cilj Komore, kao krovne privredne asocijacije, da uključi domaća preduzeća iz različitih sektora privrede u dobavljačku mrežu velikih kompanija.

Unaprediti ekonomske veze sa NorveškomVelike su mogućnosti za intenzivnije bilateralne privredne veze Srbije i Norveške i saradnju kompanija u različitim sektorima privrede, istaknuto je na sastanku Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije i Arnea Sanesa Bjernstada (Arne Sannes Bjornstad), ambasadora Norveške u Beogradu.

Osnivanje, uz podršku Privredne komore Srbije, mešovite Srpsko-norveške privredne komore, koja bi se fokusirala na povezivanje poslovnih zajednica, bio bi pozitivan signal u tom pravcu, ocenjeno je na sastanku u PKS.

Marko Čadež, predsednik PKS, istakao je da srpske kompanije mogu biti pouzdan partner norveškim firmama i da je cilj Komore, kao krovne privredne asocijacije, da uključi domaća preduzeća iz različitih sektora privrede u dobavljačku mrežu velikih kompanija.

Predsednik PKS ukazao je i na mogućnost norveških kompanija da prebace deo proizvodnje u Srbiju, kao i da srpske firme više izvoze na norveško tržište. Podsetio je na proces modernizacije i uspostavljanja jedinstvenog komorskog sistema Srbije, koji će biti efikasan zastupnik interesa srpske privrede i podrška kompanijama iz inostranstva koje žele da posluju u Srbiji.

Arne Sanes Bjernstad, amabador Norveške u Srbiji ukazao je na veliki potencijal za bolju ekonomsku saradnju dve zemlje. Privrednu komoru Srbije, kako je istakao, vidi kao pouzdanog partnera u povezivanju kompanija i predstavljanju Srbije kao dobre investicione destinacije Norveškim privrednicima.

U Srbiju je investiralo nekoliko desetina Norveških kompanija, a najveća norveška investicija je kupovina operatera mobilne telefonije Mobi 63 od strane norveške kompanije Telenor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik