Deripaska ulaže 110 miliona

Bez autora
Feb 09 2016

Ruski biznismen Oleg Deripaska uložiće 110 miliona eura u turistički kompleks koji će graditi u uvali Trsteno, u zaleđu plaže Jaz. Elitni turistički kompleks biće izgrađen na 550 hiljada kvadrata zemljišta koje je Deripaska kupio još 2004. godine, a gradnja će početi odmah nakon dobijanja građevinske dozvole. Kompanija KPM limited, iza koje stoji Deripaska, nedavno je zatražila od Ministarstva održivog razvoja i turizma građevinsku dozvolu za gradnju turističkog kompleksa u kotorskom naselju Trsteno. Deripaska planira da izgradi hotel sa pet zvjezdica, hotelsko-apartmanski kompleks, nekoliko luksuznih vila, restorane, kantri klub, terene za sport i veliki SPA centar. U taj projekat Deripaska će, preko kompanije KPM limited, investirati minimum 110 miliona eura.

Deripaska ulaže 110 milionaRuski biznismen Oleg Deripaska uložiće 110 miliona eura u turistički kompleks koji će graditi u uvali Trsteno, u zaleđu plaže Jaz, saznaju Dnevne novine.

Elitni turistički kompleks biće izgrađen na 550 hiljada kvadrata zemljišta koje je Deripaska kupio još 2004. godine, a gradnja će, prema saznanjima lista, početi odmah nakon dobijanja građevinske dozvole.

Kompanija KPM limited, iza koje stoji Deripaska, nedavno je zatražila od Ministarstva održivog razvoja i turizma građevinsku dozvolu za gradnju turističkog kompleksa u kotorskom naselju Trsteno. 

Deripaska planira da izgradi hotel sa pet zvjezdica, hotelsko-apartmanski kompleks, nekoliko luksuznih vila, restorane, kantri klub, terene za sport i veliki SPA centar. U taj projekat Deripaska će, preko kompanije KPM limited, investirati minimum 110 miliona eura.

Ipak, cjelokupna investicija kasnila je zbog sudskog spora oko plaže Ploče jer su u kompaniji KPM limited tvrdili da je tadašnji zakupac plaže izgradio pristupni put, parking, toalete i postavio elektroenergetske kablove na njegovoj imovini. Vodio se i drugi spor koji je pokrenut protiv Javnog preduzeća Morsko dobro kojim se osporavao 15-ogodišnji ugovor o zakupu popularne plaže.

Da je Deripaska ozbiljan u gradnji luksuznog naselja ide u prilog činjenica da je već realizovao projekat u kotorskom naselju Platamuni.

U tom naselju Deripaska je na 25 hiljada kvadrata izgradio luksuzni ljetnjikovac sa desetak vila, bazene, marinu za manje brodove, spa centar, kao i teniske terene.

Deripaskina kompanija KPM limited nedavno je ponudila 140 hiljada EUR za jednogodišnji zakup plaže Trsteno. Minimalna cijena zakupa jedne od najljepših plaža na Crnogorskom primorju bila je 30 hiljada EUR.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik