EBRD daje 30 miliona evra za mala i srednja preduzeća u Srbiji

Bez autora
Mar 15 2016

Evropska banka za obnovu i razvoj će Komercijalnoj banci dati trogodišnji kredit od 30 miliona evra za pozajmice malim i srednjim preduzećima u Srbiji. Ugovor o kreditu potpisali su u Beogradu potpredsednik EBRD i predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke.Mala i srednja preduzeća su jedan od glavnih pokretača privrede u Srbiji, a saradnja EBRD i Komercijalne banke, trzišnog lidera u segmentu kreditiranja ovih klijenata, doprineće izgradnji zdravog MSP sektora u zemlji. EBRD je do sada uložila 4,2 milijarde evra u različite sektore srpske privrede.

EBRD daje 30 miliona evra za mala i srednja preduzeća u SrbijiEvropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) će Komercijalnoj banci dati trogodišnji kredit od 30 miliona evra za pozajmice malim i srednjim preduzećima u Srbiji.

Ugovor o kreditu potpisali su u Beogradu potpredsednik EBRD Fil Benet i predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Aleksander Piker.

"Mala i srednja preduzeća su jedan od glavnih pokretača privrede u Srbiji, a saradnja EBRD i Komercijalne banke, trzišnog lidera u segmentu kreditiranja ovih klijenata, doprineće izgradnji zdravog MSP sektora u zemlji", izjavio je Benet.

EBRD je do sada uložila 4,2 milijarde evra u različite sektore srpske privrede.

Ta medjunarodna finansijska institucija je drugi najveći vlasnik Komercijalne banke, sa udelom od 24,4 odsto, a Republika Srbija ima vlasnički udeo od 41,7 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik