Deficit četiri puta manji od prognoziranog

Bez autora
Mar 28 2016

Predsednik Vlade Republike Srbije izjavio je danas da će deficit budžeta na kraju prvog tromesečja iznositi približno 15 milijardi dinara, uz naglasak da je to daleko manje od iznosa koji bi prihvatili Međunarodni monetarni fond i Svetska banka.On je rekao da ne očekuje da će deficit u državnoj kasi biti veći od 15 milijardi dinara u tom periodu, i ocenio da je i minus od 62 milijarde dinara, odobren od strane MMF-a i Svetske banke, dobar deficit. On je istakao da je to dobra vest, zbog koje je i mogao da kaže da će, ukoliko i nakon narednog kvartala budu dobri rezultati, nastavnici i zdravstveni radnici moći da dobiju novo povećanje plata.

Deficit četiri puta manji od prognoziranogPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će deficit budžeta na kraju prvog tromesečja iznositi približno 15 milijardi dinara, uz naglasak da je to daleko manje od iznosa koji bi prihvatili Međunarodni monetarni fond (MMF) i Svetska banka.

Vučić je u izjavi za novinare u Koceljevi rekao da ne očekuje da će deficit u državnoj kasi biti veći od 15 milijardi dinara u tom periodu, i ocenio da je i minus od 62 milijarde dinara, odobren od strane MMF-a i Svetske banke, dobar deficit.

On je istakao da je to dobra vest, zbog koje je i mogao da kaže da će, ukoliko i nakon narednog kvartala budu dobri rezultati, nastavnici i zdravstveni radnici moći da dobiju novo povećanje plata.Premijer je objasnio da su sada smetnja skupi krediti iz prošlosti po kamati od 7,5 odsto, koje država i danas otplaćuje.

Govoreći o usklađivanju plata sa iznosom koji je na početku fiskalne konsolidacije smanjen, on je naglasio da je zaposlenima u prosveti sve gotovo vraćeno, a da su neki već dobili i više nego što su imali pre konsolidacije.

Vučić je ponovio da će o povećanju plata radnicima u zdravstvu i prosveti razgovarati nakon drugog kvartala, i podsetio na to da su pred kraj prošle godine prosvetarima plate povećane za četiri odsto, a zdravstvenim radnicima za tri odsto.

On je istakao da do kraja godine i u 2017. godini Vlada Srbije očekuje veći rast, koji bi ove godine trebalo da dostigne dva odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik