Aerodrom "Ponikve" do septembra spreman za civilni saobraćaj

Bez autora
Apr 04 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavila je da će Aerodrom "Ponikve", kod Užica, do septembra biti završen i u punoj funkciji za civilni saobraćaj, što će, između ostalog, doprineti i razvoju turizma u tom delu zemlje. Ona je, nakon što je prisustvovala potpisivanju ugovora o donaciji između Aerodroma “Nikola Tesla” i Aerodroma “Ponikve”, istakla da Vlada, pored ulaganja u razvoj beogradskog aerodroma, radi i na razvoju manjih aerodroma u Srbiji. Hoćemo da na ovaj način pomognemo razvoju turizma i povezivanju ljudi, ali i sportskom turizmu i transportnom avio-saobraćaju, ukazala je ona. Navela je da je Aerodrom "Nikola Tesla" donirao 50 miliona dinara Aerodromu "Ponikve", koji će biti iskorišćeni za izgradnju putničkog terminala.

Aerodrom Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će Aerodrom "Ponikve", kod Užica, do septembra biti završen i u punoj funkciji za civilni saobraćaj, što će, između ostalog, doprineti i razvoju turizma u tom delu zemlje.

Mihajlović je, nakon što je prisustvovala potpisivanju ugovora o donaciji između Aerodroma “Nikola Tesla” i Aerodroma “Ponikve”, istakla da Vlada, pored ulaganja u razvoj beogradskog aerodroma, radi i na razvoju manjih aerodroma u Srbiji.

Hoćemo da na ovaj način pomognemo razvoju turizma i povezivanju ljudi, ali i sportskom turizmu i transportnom avio-saobraćaju, ukazala je ona.

Mihajlović je navela da je Aerodrom "Nikola Tesla" donirao 50 miliona dinara Aerodromu "Ponikve", koji će biti iskorišćeni za izgradnju putničkog terminala.

Vlada Srbije je, kako je podsetila, usvojila izmene Zakona o vazdušnom saobraćaju i formirala preduzeće "Aerodromi Srbije".

Vršilac dužnosti generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević iskazao je zahvalnost Vladi na podršci tom preduzeću, koje je imalo rekordne rezultate, ostvarivši bruto dobit od četiri milijarde dinara, što je za šest odsto više nego u 2014. godini.

Zbog toga smo u mogućnosti da pomognemo sa 50 miliona dinara, a nastavićemo i dalje u tom pravcu, budući da ove godine planiramo da finansiramo postavljanje dva kilometra bezbednosne ograde za Ponikve, naveo je Vlaisavljević.

On je izrazio nadu da će Aerodrom "Ponikve" u ovoj godini biti i komercijalizovan.

Direktor Aerodroma "Ponikve" Saša Savić najavio je da će ta vazdušna luka početi da funkcioniše u punom kapacitetu u septembru, uz ocenu da će to doprineti razvoju tog dela Srbije.

Potpisivanju ugovora o donaciji prisustvovao je i ministar pravde Nikola Selaković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik