Novi duvanski kombinat počinje proizvodnju u narednih 30 dana

Bez autora
Apr 12 2016

Proizvodnja cigareta u Novom duvanskom kombinatu, kojim upravlja kompanija BMJ Industries iz Ujedinjenih Arapskim emirata, počeće narednih 30-ak dana, saopštio je predstavnik arapske firme. Radni odnos sa novim poslodavcem trebalo da zasnuje 66 bivših radnika Duvanskog kombinata u stečaju, koji su se javili na oglas posredstvom Zavoda za zapošljavanje. On je prvobitno najavio početak proizvodnje cigareta do 15. aprila, ali remont mašina još nije završen zbog čega je rok pomjeren. Ova kompanija je isplatila oko 100 hiljada eura duga svim gajiteljima duvana za otkupljeni rod iz prošle godine. Naime, sadnja duvana je ugovorena prošle godine sa DKP-om u stečaju koji je duvan i preuzeo u decembru prošle i januaru ove godine. Kako je DKP u stečaju 12. februara obustavio proizvodnju cigareta, postignut je sporazum da duvan iz otkupa koji se nalazio na zalihama preuzme Novi duvanski uz uslov da ga plati direktno proizvođačima.

Novi duvanski kombinat počinje proizvodnju u narednih 30 danaProizvodnja cigareta u Novom duvanskom kombinatu, kojim upravlja kompanija BMJ Industries iz Ujedinjenih Arapskim emirata (UAE), počeće narednih 30-ak dana, saopštio je predstavnik arapske firme, Isat Boljević.

Radni odnos sa novim poslodavcem trebalo da zasnuje 66 bivših radnika Duvanskog kombinata u stečaju, koji su se javili na oglas posredstvom Zavoda za zapošljavanje.

Boljević je prvobitno najavio početak proizvodnje cigareta do 15. aprila, ali remont mašina još nije završen zbog čega je rok pomjeren.

"Ova kompanija je isplatila oko 100 hiljada eura duga svim gajiteljima duvana za otkupljeni rod iz prošle godine. Naime, sadnja duvana je ugovorena prošle godine sa DKP-om u stečaju koji je duvan i preuzeo u decembru prošle i januaru ove godine", rekao je Boljević Vijestima.

Kako je DKP u stečaju 12. februara obustavio proizvodnju cigareta, kako je naveo, postignut je sporazum da duvan iz otkupa koji se nalazio na zalihama preuzme Novi duvanski uz uslov da ga plati direktno proizvođačima.

"To je Novi duvanski i uradio i naši vrijedni gaitelji su preuzeli zasluženo zarađeni novac. Siguran kupac za njihov duvan na osnovu ugovorene cijene biće Novi duvanski", rekao je Boljević.

On je dodao da se vode intenzivne aktivnosti kako bi izgradnja nove fabrike na Ćemovskom polju počela što je moguće prije, a sve u skladu sa preuzetim investicionim obavezama.

Ugovor sa BMJ Industriesom je zaključen sredinom februara. Investitor je obavezan da u roku od godinu na placu na Tuškom putu, koji predstavlja ulog Glavnog grada u NDKP, napravi fabriku. Do završetka gradnje, NDKP će koristiti fabriku DKP.

Arapska kompanija jedina je dostavila ponudu na šesti tender za privatizaciju, odnosno dokapitalizaciju NDKP i ponudila ulaganja od 20 miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik